Last news in Fakti

5 Май, 2023 13:43 2 356 3

19-годишният Антон отрича да е убил и натъпкал в куфар майка си

  • убийство-
  • майка-
  • ловеч

За подобно тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

19-годишният Антон отрича да е убил и натъпкал в куфар майка си - 1

Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния ученик в Професионалната гимназия по механоелектротехника Антон Василев. Той бе задържан за убийството на майка си, съобщава БТА.

Тялото на 52-годишната жена бе открито в куфар в мазе на жилищния блок, в който семейството живеело на квартира.

По време на днешното заседание прокурор Румен Петров заяви, че при първите два разпита на Василев той подробно е обяснил как е извършил престъплението. След като прекарал една нощ със съкилийника си, на третия разпит е отрекъл всичко и е обвинил за убийството на майка си нейния приятел.

Според прокурора има безспорни доказателства, че той е извършил престъплението. Експертиза ще установи как е настъпила смъртта на жената.

За подобно тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в съдебната зала обвиняемият каза, че ще обжалва мярката за неотклонение и желае да присъства на съдебното заседание. Служебният му защитник Валентина Недялкова посочи, че предстои да обсъди с обвиняемия неговата позиция и последващите действия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    Майце убиец
  • 3 Шопо

    3 0 Отговор
    Работата на прокурора е да доказва вина а не да вменява такава, знам как се правят тези разпити.
    Пред съда има тежест само това което е казал в присъствие на адвоката си.
    Не оправдавам престъпници а обвинявам некадърни прокурори и разследващи полицаи.