Last news in Fakti

26 Май, 2023 07:34 3 448 10

Бойко Найденов за убийството на Къро: Не мога да подмина версията, че е свързано с настоящите събития

  • бойко найденов-
  • убийство-
  • красимир каменов-къро-
  • събития

„От 1 май насам държавата не е същата – видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше – до момента не се знае", коментира бившият шеф на Националната следствена служба 

Бойко Найденов за убийството на Къро: Не мога да подмина версията, че е свързано с настоящите събития  - 1
Снимка: bTV

Убийството на Красимир Каменов – Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната след 1 май. Това коментира в студиото на bTV новините Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба. Той коментира не само показното убийство в ЮАР, но и трусовете в съдебната власт у нас.

„Без да имаме някаква специална информация, все пак в тази ситуация (убийството на Къро – б.р.) може да става дума за един елемент от пъзела, който се нарежда в момента в нашата страна. Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства. Изведнъж се случва това. Аз лично не бих могъл да подмина версията, че е свързано с настоящите събития“, обясни той.

Бойко Найденов припомни, че докато той е бил част от Националната следствена служба Красимир Каменов – Къро е бил част от оперативно интересните лица. И допълни, че той е бил задържан във връзка с наркоразпространение. „Не зная какво се е случило с делата след моето напускане. Това, което зная към момента, е, че живееше в чужбина и беше издирван от Интерпол за различни престъпления“, допълни той.

Бившият директор на Националната следствена служба подчерта, че е възможно Красимир Каменов – Къро да ръководи бизнеса си у нас от разстояние. Бойко Найденов е притеснен, че е възможно България да се върне към 90-те години на миналия век, когато престъпните босове си разчистваха сметките по този начин – с показни убийства.
„От 1 май насам държавата не е същата – видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше – до момента не се знае. И за мен в момента рязко се повиши ролята на министъра на вътрешните работи, защото принципно от МВР трябва да бъде разкрит генезиса на тези вътрешни противоречия в прокуратурата, в съдебната власт, във взаимодействията между магистратите и политиците“, каза още той.

Според него службите за сигурност трябва да са много активни в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    34 1 Отговор
    Службите за сигурност са компрометирани. Ако въобще могат да се наричат служби за сигурност, по им отива да са слуги на мафията.
  • 2 Мда

    13 8 Отговор
    Какво се правят всички на ощипани или за провал на сделка с наркотици ... преди две седмици обявиха за голямо количество наркотици в Европа или за доставките на оръжир за рАсия... заличават следите.
  • 3 Някой

    8 0 Отговор
    подминава ли я ?
  • 4 Явна

    14 0 Отговор
    екзекуция !
  • 5 Харалан

    26 2 Отговор
    Злото в България ви има име и то е Бойко Борисов.
  • 6 Мемфис

    12 8 Отговор
    Май фатмака рафеФ има дейно участие в аферата с посещението си наскоро в РЮА?
  • 7 колко явно

    22 2 Отговор
    тук убийците имат същия почрек както на нова година в онова село до софия дето избиха едно семейство и после набедиха някъв самотник бивш затворник че и го намериха самоубит та да не може да се защити … та такива ми ти работи покрай СИК опа ГЕРб грешка на езика
  • 8 Софийски

    17 2 Отговор
    Треперят му гащите на тиквун, толкова открадна и нагъл още иска. Определено няма да му се размине и на опГЕРб, или СИК кой как му е кеф да им казва.
  • 9 Е нали там има охрани

    6 0 Отговор
    Явно се тая с охрани без охрани

    Коментиран от #10

  • 10 Боруна Лом

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Е нали там има охрани":

    ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗНАВА СЛУЧАЙ В КОЙТО ДА СИ ПОРЪЧАН И ДА НЕ СТАНЕ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ КОНННН СИ!