Last news in Fakti

14 Юли, 2023 22:28 2 461 10

ГДБОП разби канал за търговия с оръжие

  • гдбоп-
  • оръжие-
  • канал

С постановление на прокуратурата тримата са задържани за срок до 72 часа

ГДБОП разби канал за търговия с оръжие - 1
Снимка: МВР

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са неутрализирали престъпна група за търговия с огнестрелно оръжие, съобщиха от МВР и от държавното обвинение.

Спецоперацията е проведена вчера под надзора на Софийската градска прокуратура в София и в областите Видин и Монтана по образувано досъдебно производство. Задържани са трима участници в организираната престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на огнестрелни оръжия. Претърсени са 5 адреса. Открити са три бойни пистолета с общо 7 пълнителя и 4 пушки, от които една - самоделна. Иззети са и 4676 патрона с различен калибър, 3 мобилни телефона и лаптоп.

На арестуваните е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК, за това, че са се сговорили да вършат в страната престъпления по чл. 337, ал. 1, пр. 7 от НК. Двама от мъжете са привлечени като обвиняемии и за престъпление по чл. 337, ал. 1, пр. 7, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК - за това, че на различни дати в съучастие и в условията на продължавано престъпление, без да имат право за това по закон и без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали огнестрелни оръжия - пистолети, и боеприпаси за огнестрелни оръжия - патрони.

С постановление на прокуратурата тримата са задържани за срок до 72 часа. Разследването и работата по документирането на случая продължават под надзора на Софийската градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    6 4 Отговор
    Добре ли плаща?
  • 2 ЛИЛИ

    19 1 Отговор
    НАРОДА СЕ ВЪОРАЖАВА И БОКЛУЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЕПЕРИ

    Коментиран от #7

  • 3 Шопо

    18 1 Отговор
    МВР е организирана престъпна група.
    Претърсени са 5 адреса. Открити са три бойни пистолета?
    Голяма работа свършихте цели три патлака, браво!
    Що не претърсите домовете на вашите служители, да видим колко незаконно оръжие ще излезе.
    А може би и наркотици!
    А може би и пари с неясен произход.
  • 4 Рукола

    10 1 Отговор
    А престъпната група за търговия с оръжие, за ислямска държава и Украйна, кога ще неутрализират? Носят се слухове, че напоследък продавали стар модел снаряди.
  • 5 Калпазанин

    8 1 Отговор
    Да не са разбили износа за укрия на стойност 400 мил долара, пуснете го за виц утре това
  • 6 Хайл 14/88

    7 1 Отговор
    Тагареф извлече и последното патронче за украйна вие сте седнали хора пазещи оръжията да ги задържате...маро марооо
  • 7 ганев

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЛИЛИ":

    ЛОШОТО Е ЧЕ СА РОМЕЙ
  • 8 Пор

    1 1 Отговор
    Никакъв канал не са разкрили, единия от тях е техен информатор. Всичко е въпрос на Пи Ар и контрол. Целия народ е придатък към държавната администрация, а те заедно са придадът към МВР и службите. Не случайно слъжбите си останаха почти същите, каквито си бяха преди 35 години, МВР също остана единствената нереформирана и работеща още по съветски образец структура. Обърнете внимание, проблема в търговията с оръжие е, че няма разрешение от властта. Т.е. не си си платил на най-силната престъпна групировка на територията - МВР. Проблемът не е в олъжието, проблемът е, че не си уведомил и не си получил разрешение.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СЛАВА РОСИЯ

    2 0 Отговор
    ХОРАТА СЕ ВЪОРАЖАВАТ С ТЕЗИ ФАШИСКИ УПРАВНИЦИ НЕ СЕ ТРАЕ