Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 16:21 5 256 1

Арестуваха олимпийска медалистка за отвличане на деца

  • лариса москаленко-
  • ветроходство-
  • отвличане-
  • деца-
  • откуп-
  • палермо

Украинката Лариса Москаленко има бронз от Сеул`88

Арестуваха олимпийска медалистка за отвличане на деца - 1
Лариса Москаленко

Бившата съветска яхтсменка Лариса Москаленко беше арестувана в Палермо по подозрения за съпричастност към престъпна група, занимаваща се с отвличане на деца, съобщи „Кориере дела сера“. Заедно с нея са арестувани още шестима предполагаеми участници в бандата, похищавала непълнолетни в Тунис, Египет, Ливан и Кипър. Трима от тях са италианци, двама са норвежци, а един е швед.

Групата отвличала деца на разведени съпружески двойки по искане на единия от родителите. През октомври миналата година те откраднали дете в Тунис и го прехвърлили през Италия в Норвегия. Няколко месеца по-късно опитали да повторят подобна операция, но част от тях попаднали в ръцете на полицията.

Бандата вършела това срещу откуп. В един от случаите поискали 200 000 евро за освобождаването на похитено дете.

Москаленко, която от години живее в Италия, притежава в Палермо фирма за даване под наем на луксозни катери и яхти. Според следствието, бившата елитна съветска спортистка е предоставяла на съдружниците си бандити плавателни съдове и шкипери за превозване на отвлечените деца.

За местонахождението на шефовете на международната престъпна група – норвежец и швед, засега не се съобщава нищо. Смята се, че в Норвегия организацията им се е представяла за структура, предлагаща охранителни услуги. Помагали им и бивши военни от третия свят.

Своеобразният логистичен център на групата бил в Сицилия, откъдето похитените деца били насочвани към различни части на Европа. Следователите не изключват Москаленко чрез свой познат – руски генерал в оставка, да е участвала и в контрабандни доставки на огнестрелно оръжие.

Лариса Москаленко е 50-годишна. В сборния отбор на СССР тя завоюва бронзов медал във ветроходството на Олимпиадата в Сеул през 1988 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Защо ли толкова често спортисти се изкушават да се занимават с такива деяния....Защото спортът е вече пълна изродщина, и цялата им среда на живот е такава. Нищо свято няма вече в спортът, всичко е пари, химия и мръсотия.