Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 14:33 7 889 1

Заловиха петима за убийства и отвличания /Видео/

  • петима-
  • убийства-
  • отвличания-
  • организирана престъпна група

Спецоперацията е проведена вчера

При спецоперация на служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СОБТ под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура, са задържани петима участници във въоръжена организирана престъпна група.

Според събраните до този момент данни групата е била създадена с цел убийства и отвличания за откуп, а неин ръководител е бил Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския. Тя е действала от началото на  2003 г. до 2010 г., когато част от участниците били задържани по друго дело. По първоначална информация в нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал. В хода на извършените процесуални действия, при задържането на Мариян Атанасов, който е с българско и сръбско гражданство, е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Двама от задържаните членовете на престъпната структура са обвинени в организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, която по непотвърдена информация е Филип Найденов - Фатик. Разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на: Йоско Констинбродски. Обвинения са повдигнати и на участниците в групата:  Ивайло Симеонов. – Богьовеца , Александър Йорданов.

В групата са участвали още Р.ади Калинков /до 19.06.2009 г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване/; Асен Петров - Шаки /убит на 01.09.2004 г./ и Борис Арсов -Борчо /убит на 29.11.2003 г./.

Според БНР групата е убила и Николай Зарев-Данкина, отвлякла е сина на Венцислав Стефанов, който и до днес още не е открит. БНР се позовава на свои източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор