Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 09:33 1 499 6

Подпалвачите на подземен гараж във Враца вече са само на подписка

  • враца-
  • подпалвачи-
  • съд-
  • адвокат-
  • гараж-
  • стефан гайдарски

Съдът възприе тезата на адвоката им Стефан Гайдарски

Подпалвачите на подземен гараж във Враца вече са само на подписка - 1
Снимка: Фейсбук

Софийски апелативен съд остави Николай Н. и Калоян М., обвинени за палеж на подземен гараж във Враца на свобода, с мярка подписка. Съдът възприе тезата на адвоката им Стефан Гайдарски /на снимката/, че методиката на МВР за разследване на палежи трябва да се спазва и прилага.

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени протоколно определение на Окръжен съд – Враца, с което на обвиняемите бяха взети мерки за неотклонение "задържане под стража" и вместо това постанови мярка за неотклонение "подписка" и за двамата обвиняеми, съобщиха от съда. В мотивите си съдът посочва, че независимо от ранния етап на разследването, досъдебното производство страда от сериозни доказателствени дефицити и на този етап обоснованото предположение се основава на минимални гласни доказателства, които имат характера на косвени. Към момента не е установена причинно – следствена връзка между изведения от прокуратурата мотив на обвиняемите за извършване на палежа и техническите причини за пожара. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай сииии...

    7 1 Отговор
    Интересно кой и пред кого е доказал,че това са "подпалвачите" ?
  • 2 Криминалци

    6 1 Отговор
    Плащаш на джуджетата и си с условна за каквото и да е
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    В България полиция, прокуратура и съд са като трите маймунки - НЕ ВИДЯХ, НЕ ЧУХ, НЕ ЗНАМ ! ПАРИТЕ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ И ЗАПУШВАТ УШИТЕ !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Никой

    4 1 Отговор
    Защо винаги допускате ,че " играят пари " под масата. А не си представите непрофесионализма на полицията,способите за събиране на доказателства,недостатъчния доказателствен материал,липсата на материал за обработка на доказателствата в лабораториите . Понякога не се получавяа , и с т.н. " добър " адвокат се спасяваш,временно. Дори някой да е видял нещо ,се страхува защото полицията и прокуратурата не могат успешно да го защитят,отделно са продънени каци и информация ще изтече.

    Коментиран от #6

  • 6 Шопо

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    МВР е организирана преступна група, а районен съд е продължение на ръката на МВР.
    Добре че има ВКС и Апелативен.