Last news in Fakti

5 Декември, 2013 20:54 2 087 1

Над 22 години затвор за наемател убил хазяина си

  • 22 години-
  • затвор-
  • наемател-
  • убил-
  • хазяйна

Убиецът дължал пари за наеми, ток и вода

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Георги Георгиев, 60 г. на двадесет и две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на дъщерята на пострадалия сумата от 50 000 лв. за причинените й с деянието неимуществени  вреди.

Георгиев беше признат за виновен в това, че на 16.03.2013 г. в Пловдив е отнел живота си на хазяина си Самуил Лазаров.  Отнел чужди движими вещи на стойност 125 лв. от владението на Самуил Лазаров с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил затова сила, след което последвало убийството.

Той беше признат за виновен и в това, че на 17.03.2013 г. в  Пловдив е отнел чужди движими вещи на стойност 115 лв. от владението на Петко Колев с намерение противозаконно да ги присвои.

През юли 2008 г. подсъдимият Георги Георгиев отишъл да живее под наем в таванска стая в  Пловдив, ул.”Младежка”, собственост на пострадалия Самуил Лазаров, който живеел в апартамент в същия блок. През 2010 г. Георгиев спрял да плаща наема, като освен това имал неплатени задължения за консумирани електроенергия и вода. Многократно Лазаров настоявал подсъдимият да заплати дължимите суми, но последният отказвал, вдигал скандали и заплашвал пострадалия, че ще го убие. При един от случаите Георгиев заплашил Лазаров с нож, при което последният депозирал жалба в полицията. След този случай Георгиев напуснал квартирата и заживял на друго място. При напускането у него останали два ключа от входната врата.

През февруари 2013 г. Георгиев се нанесъл да живее в квартирата на Петко Василев, като уговорката била да остане там за 10 дни, докато си намери работа. Въпреки това Георгиев останал до средата на март, но не успял да си намери работа. На 15 март Колев му казал, че трябва да напусне. Същата вечер подсъдимият посетил Лазаров и поискал отново да наеме таванската стая, както и пострадалият да му даде пари назаем. Лазаров казал, че ще си помисли.

На другият ден Георгиев, който знаел, че пострадалият Лазаров вече е получил пенсията си за месец март, взел решение да отиде да го ограби, след което да го умъртви, за да не бъде издаден от него за извършеното. Вечерта отишъл до апартамента на Лазаров, като носел със себе си дървена бухалка. Лазаров го поканил вътре, но отговорил отрицателно на въпроса ще му даде ли пари на заем и ще го приеме ли отново като наемател на таванската стая. Тогава Георгиев започнал да го удря с бухалката, нанасяйки му над 20 силни удара по главата. Виждайки, че въпреки нанесения побой, Лазаров дава признаци на живот, подсъдимият започнал да го души. След като го умъртвил, Георгиев започнал да претърсва апартамента. В един от шкафовете намерил портмоне със сумата от 60 лв.Освен това взел 3 часовника, кухненска везна и телефонен апарат.

Прибрал се в жилището на Петко Колев, а на другата сутрин, напускайки дома му откраднал транзистор, душ, раница, чадър и бързовар. Вещите продал на Руския пазар, след което заминал за  София.

На 19.03.2013 г. се върнал в Пловдив, за да разбере от пловдивската преса дали извършеното от него убийство е разкрито и издирва ли се от полицията. Следобед бил задържан от полицейските органи, тъй като бил обявен за издирване за убийството.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението. Поради това така определеното му наказание доживотен затвор заменя с наказание двадесет и две години и шест месеца лишаване от свобода.Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Този боклук трябва да го обесят а не да го осъждат по този начин.Как може да сме толкова благосклонни към такива боклуци?