11 Декември, 2013 08:37 821 0

Двугодишно момченце в болница след побой

  • болница-
  • линейка

При разпита в полицията бременната жена насилник обяснила, че е удряла момченцето с ръце и дръжката на метлата

Двегодишно момченце от айтоското село Дрянковец е в кома с опасност за живота. Детето е било пребито до смърт от 22-годишната си мащеха. Малкият Йордан е в реанимацията на Бургаската болница с фрактура на черепа, хематом на бъбрека и на главата.

При разпита в полицията бременната жена насилник обяснила, че е удряла момченцето с ръце и дръжката на метлата. Наш екип се срещна с бащата на детето и с условията, в които то е живеело.

27-годишият баща на Йордан и поредната му жена Ганка се местят в Дрянковец преди около 4 месеца. Тук той започва работа като пастир, а 22-годишната жена гледа двете си дъщери от предишен брак и малкия Данчо. Чака и тяхното общо дете. Последно Стоян вижда сина си в понеделник призори преди да тръгне за работа

Около 15 часа собственикът на стадото му звъни, за да му каже, че на момченцето му станало лошо и го карат в болницата.

По думите на д-р Мария Колева детето е доведено в тежко състояние. След направените образни изследвания е установено, че има фрактура - счупване на черепа. Има голямо кръвонасядане в областта на меките тъкани на главата, както и меките тъкани на тялото. Има и кръвоизлив около левия бъбрек.

Детето е бито с метла, а полицията се съмнява, че доведената му майка е използвала срещу него метална тръба и брадвичка. Въпреки това, до последно тя поддържа версията си, че детето е паднало.

Стоян разказва, че живеели с неговата заплата от 400 лева и с майчинските, които получавала Ганка. По думите му живеели добре, тя гледала малкия като собствено дете. В същото време обаче по данни от полицията малкият Йордан само преди месец е лежал в болница със следи от насилие.

По думите на бащата, тогава него пак го нямало, а момченцето било отново с Ганка. Версията – пак било паднало.

В болничните регистри черно на бяло пише за съмнения, че върху детето в миналото е упражнявано насилие. Въпреки това никой не е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето в Айтос. Няма сигнали за насилие и в другите населени места, където са живеели Стоян и Ганка. Сега двете родни деца на арестуваната жена са предадени за грижа на баба си в Руен. Обсъдено е и бъдещето на малкия Йордан

„Ако детето оцелее, не трябва да се връща в семейна среда. За детето ще бъде избрана най-подходящата мярка за закрила - настаняване в специализирана институция, ако здравословното му състояние изисква това или настаняване в приемно семейство”, обясни пред Нова телевизия директорът на Агенцията за закрила на детето в Айтос – Пенка Добрева.

В селото са изненадани от случката.

Стоян трудно разбира въпроса ни дали синът му е палав. След като му обясняваме, той разказва, че детето не било буйно, говорело малко. Молим го да ни покаже дрешки на Йордан. Откриваме обаче все за момиченца.

Пред екипа ни Стоян размишлява дали отново да прибере Ганка, след като я освободят от ареста. Иска да я прати при двете й дъщери в Руен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА