Last news in Fakti

19 Декември, 2023 15:55 2 343 8

Убийството в Пазарджишко: Мъжът, застрелял жена си, бил с 1,32 промила алкохол, оръжието и боеприпасите са незаконни

  • убийство-
  • пазарджик-
  • мъж-
  • жена-
  • пиян-
  • оръжие-
  • боеприпаси-
  • незаконни

В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър

Убийството в Пазарджишко: Мъжът, застрелял жена си, бил с 1,32 промила алкохол, оръжието и боеприпасите са незаконни  - 1
Снимка: БГНЕС

39 -годишният мъж, убил 41 -годишната си жена в с. Симеоновец, община Септември, е с 1,32 промила алкохол в кръвта. Оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения - за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Подробности относно разследването бяха изнесени днес на брифинг в Областната дирекция на МВР-Пазарджик. В него взеха участие административният ръководител на Окръжната прокуратура Албена Кузманова, комисар Величко Величков и главен инспектор Пламен Иванов от отдел "Криминална полиция" в ОДМВР-Пазарджик, инспектор Христо Попадиин и инспектор Христо Кънев от сектор "Престъпления против личността" при Главна дирекция "Национална полиция".

Сигнал за тежкото престъпление е получено снощи малко след 19.00 часа на тел. 112. Незабавно към къщата в септемврийското село Симеоновец са насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на „Спешна помощ“.

В двора на имота лекари и униформени установили труп на жена, която се оказала 41-годишна жителка на същото село. Органите на реда предприели мащабни оперативно-издирвателни действия, в които се включили десетки полицаи и скоро се установило, че основният заподозрян за посегателството е 39-годишен мъж от село Симеоновец. Преди известно време той е живял на семейни начала с жертвата. Скоро било изяснено неговото местоположение и е задържан в къща, намираща се в съседното село Семчиново.

В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Извършителят няма криминални прояви, задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. Направени са му тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, като алкохолната му проба отчела 1.32 промила. До настоящия момент не са получавани сигнали за домашно насилие от страна на жертвата или нейни близки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пом... номера

    2 12 Отговор
    А бе на фона на това в Украйна вие там още ли се жените за бабите си !
  • 2 Хе-Хе

    6 10 Отговор
    Престапление като престапление! Алкохол, селска чест, раница, самоделка....! Нищо особено!

    Коментиран от #5

  • 3 Фгт

    6 5 Отговор
    Поредната ЦИГАНСКА драма.
  • 4 П.С.А. .. Е

    1 1 Отговор
    =🚽......
  • 5 Бате Гойко

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хе-Хе":

    Научи се на правопис бе неграмотнико! К’во правите в тези училища, на елементарен правопис не сте се научили, а иначе акъл раздавате на поразия…
  • 6 защо се стига до там ,

    1 2 Отговор
    а от пиенето . 1,3 промила са 6 водки . ами откъде забранено оръжие . битака . а как е уцелил . мерник, учил се е да стреля . няма снимки . в бг често има . да лежи в затвора .
  • 7 Шопо

    3 0 Отговор
    За да уличиш някого за убийство са нужни две неща труп и оръжието с което е убит.
    Този команчи сам се е прецакал като им е показал оръжието.
    Затвора е пълен с команчи.
  • 8 Бхк

    1 0 Отговор
    Бразилска драма...