Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 10:13 2 191 7

Крадци източват хиляди литри гориво от камиони, спрели за почивка

  • крадци-
  • гориво-
  • камиони

Последното посегателство е отпреди дни в района на Монтана

Крадци източват хиляди литри гориво от камиони, спрели за почивка - 1

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре, а с това не спират и кражбите на бензин и дизел от тежкотоварни автомобили, спрели за почивка. Последното посегателство е отпреди дни и е извършено в района на Монтана, където неизвестни са източили 700 литра дизелово гориво, докато шофьорът почивал на отбивка по главния път за "Дунав мост 2".

На отбивката след село Горна Вереница е имало най-много кражби. Според Захари Захариев - началник на участък „Огоста“ към РУ- Монтана, през 2023 г. са извършени осем посегателства, съобщи Нова телевизия.

"Две от тях в началото и шест - в края на годината. През тази има една кражба на дизелово гориво от тежкотоварен автомобил. Най-голямото източено количество е около 1000 литра. Крадците действат през нощта, организирано, с две или повече МПС, с различни табели. Проучват маршрута и виждат къде спират камионите. Единият автомобил действа като "отцепка". Източват чрез помпа или маркуч. Не се съобразяват колко от горивото е изтекло на земята", разкри той.

По думите му вече има задържани. "Установени са четири групи в различно съучастие. Едно лице е задържано с мярка за неотклонение. Извършителите са от региона на Видин. Горивото се продава и се пласира сред земеделци. Съветът ми към шофьорите е да спират на обособени за целта места - на тир паркингите", каза още Захариев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    26 1 Отговор
    Има и други , които източват България , но те май не се казват крадци , а политици и управляващи. И още една разлика , за източилия 1 тон гориво със сигурност го чака затвор , източилия милион , сладък живот!
  • 2 тира носи контрабада

    3 9 Отговор
    за да се обогати шофера , а той също краде нафта за себеси . всеки е с дизел . като иска повече с помпа тръба и резервар издоява огромните резервари на някой и си се скрива доволе . на магурата ги учеха тея неща . окраднат купища злато , долари , ценност , куфарче с пари . много пари минават с трафикантите . като са застраховани и им възтановяват парите за горивото .
  • 3 Ломския

    8 2 Отговор
    А някой дават на полицайте нафта да не ги хващат.
  • 4 А полицаите в района

    9 2 Отговор
    дали не знаят постите на апапите?
    Що не ги дебнат?
    Аааааа, да.
    Щото апапите бачкат ,а тях.
  • 5 Георги Илиев Митев

    7 3 Отговор
    Като добавим и поговорката: " Крадеца вика, дръжте крадеца" се изяснява , че българите от български произход са " деца на социализма" с патриархален селски манталитет . Наричат ги още от времето на втората световна война - кокошкари или в днешно време - селски терикати.
  • 6 Бадири

    5 3 Отговор
    Захариййй то и дърварите с колите "отцепка" не спират, ма вие се правите, че не ги виждате в тоя район по Е79!!! За тях някакъв съвет няма ли да дадеш?
  • 7 Коко Н

    0 11 Отговор
    Най-големи и първи крадци са шофьорите на камиони!
    И не само гориво,ами и каквото им попадне пред очите.