Last news in Fakti

14 Януари, 2014 12:55 2 128 0

Почина жената, залята с бензин от мъжа си

  • ахмед шабанов-
  • заля-
  • бензин-
  • жена-
  • търговище-
  • кома-
  • почина

Ахмед Шабанов, който отрича да го е направил, остава в ареста

Почина полятата от мъжа си с бензин жена в Търговище, а Ахмед Шабанов от същия град, разследван за убийството й, ще остане в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съда Търговище от началото на 2014 година, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 56 годишния мъж.

Шабанов първоначално е привлечен като обвиняем за това, че залял с бензин Севинч Мехмедова, с която съжителствал от дълги години, запалил  жената и така направил опит да я убие. Днес стана известно, че Севинч, която изпаднала в кома, непосредствено след палежа и не е идвала в съзнание, вече е починала. Така престъплението, за което ще бъде разследван Шабанов, е убийство, извършено със средства, опасни за живота и по особено мъчителен за жертвата начин - тежко престъпление, което се наказва с лишаване от свобода за повече от 15 години.

Ахмед отрича от самото начало да е автор на деянието и твърди, че Севинч сама се е поляла с бензин, напръскала е и него самия и е запалила огъня със запалка. Той първо угасил себе си и след това се втурнал да помага на жена си.

За да потвърди постоянния арест днес Варненският апелативен съд се съобрази с гласните свидетелства, събрани още в първите часове след престъплението. Показанията, както и материалите по разследването категорично обосновават предположението, че Ахмед е съпричастен към тежкото престъпно деяние.

Съдът се съобрази и с характеристиката на обвиняемия, направена от кварталния, според която употребяващият често алкохол Шабанов е склонен да извърши престъпление. Това е второто основание да бъде потвърден ареста му.

Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърдена най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на Ахмед Шабан, разследван за убийството на жена си, не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА