Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 18:18 7 524 4

Спипаха "Китаеца" за краден автомобил

  • спипаха-
  • китаеца-
  • краден-
  • автомобил-
  • белязания

Освободен е срещу 500 лева парична гаранция

Полицаи от Първо районно управление съвместно с техни колеги от сектор „Престъпления свързани с МПС”- СДВР задържаха 40- годишен мъж за противозаконно отнемане на превозно средство.

Сигналът бил получен в  районното управление в края на месец януари. През нощта собственик на „Opel Astra”  - 28- годишен софиянец заявил в полицията за извършеното посегателство. Мъжът разказал пред разследващите, че  чул алармата на автомобила си и видял как непознат мъж се качва в превозното средство и потегля в неизвестна посока.

След проведено разследване столичните полицаи тръгнали по следите на  извършителя на деянието - Стоян Коцев /40г./ по прякор „Китаеца”.  Същият е стар познайник на полицията, регистриран многократно за подобни деяния.  Малко по-късно 40-годишният мъж бил обявен за издирване и задържан.

След доклад на събраните материали пред прокурор при Софийска районна прокуратура Стоян Коцев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.346 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. 

В полицията продължава работа по  документиране на цялостната му престъпна дейност.

Служителите на реда продължават работа по разкриването на още един подобен случай. На 11-и февруари друг столичанин заявил в полицията, че за времето от 23.30 часа на 10-и до 8.30 на 11- ти автомобилът му „BMW 530Д” бил  противозаконно отнет. Возилото било паркирано на ул. „Попова шапка”. По случая било образувано досъдебно производство по чл.346 от НК. Още същия ден инкриминирания автомобил бил установен, паркиран в района на 4- ти км.  Служителите на Първо районно управление съвместно с техни колеги от сектор „Престъпления свързани с МПС”- СДВР провели полицейска операция по установяване и задържане на извършителя на деянието.  В хода й бил забелязан  млад мъж, който се качва в автомобила. При подаден сигнал от служителите на реда да спре, същия не се подчинил и побягал. След кратко преследване беглецът бил заловен. А.Л. /23г./ от София, с прякор „Белязания”, бил отведен в районно управление и задържан с полицейска мярка.

Младият мъж е добре познат на полицията, регистриран многократно за подобни действия. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства във връзка със случая продължава


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Споок Армин

    5 0 Отговор
    Вижте какви не ефективни закони и каква лоша съдебна система имаме.В САЩ за подобно нещо влизаш на топло за 3 години.За втори случай ти дават 7 години.В БГ глоба и ги пускат.Колко пъти трябва да го хванат че краде за да го затворят? Това е посегателство над частната собственост.Човечецът е събирал пари да си купи автомобил и някакви ла*нета му го крадат за откуп.Аз съм за приемане на закон за защитата на частната собственост , независимо дали е движима или не.Да има право човек да защитава имота или автомобила си със всички средства , от посегателство или кражба , като това включва употреба на огнестрелно оръжие срещу крадци или вандали.
    Ето по тази тема трябва да има референдум.

    Коментиран от #2

  • 2 Иван Игнатов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Споок Армин":

    Абсолютно "Да"
  • 3 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Със чиста съвест полицаите от сектор Престъпления свързани с МПС ако са частници да са фалирали отдавна. След като пускат извършителите за 500лв, няма сметка да работят и да правят само разходи. Гаранция се дава в такъв размер, че да е приемливо ако избяга да си е платил поне парично. Например полицаите са работили 100 часа и други разходи, колата струва 10х.лв и т.н. , една сума от порядъка на 20-30 х.лв би била приемлива като гаранция, и то за първо или второ провинение,след това директно в затвора без гаранции.
    То всеки да почва да краде тогава, на 10 откраднати коли по една глоба от 500лв си е направо бизнес.
    Пълен абсурд е тази система.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.