18 Юли, 2024 18:40 1 481 2

Европейската заповед за арест на Никола Николов-Паскал остава в сила

  • европейска заповед за арест-
  • опг-
  • никола николов-паскал

ОПГ за контрабанда

Софийският апелативен съд отхвърли възраженията на защитата на Никола Николов-Паскал, както и тези на апелативния прокурор Емил Петров за незаконосъобразност на искането за издаване на Европейска заповед за арест и потвърди решението на СГС, с което се дава разрешение за издаване на Европейска заповед за арест на Николай Николов, предава националната телевизия.

Според съда, има доказателства, че Николов се укрива и може да се предположи, че е организирал и ръководил ОПГ за контрабанда, пране на пари и подкупи, в която са участвали бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и баща и син Марин и Стефан Димитрови.

Според съда, има данни, че след като е разбрал, че е разследван, Николов се укрива целенасочено, като има данни, че от Гърция е отпътувал към Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нонсенс

    7 1 Отговор
    Тя е в сила,обаче паскалчо има карта на висш служител на тайните служби и дефакто не може да бъде арестуван
  • 2 Нико

    2 1 Отговор
    От кога чакам да дойде и неговия ред.... Сега ще му видим мазната муцуна как няма да е толкова мазна