16 Август, 2024 14:37 2 912 12

Откриха обявени за международно издирване коли в Монтана

  • издирвани-
  • коли-
  • монтана

Проверките на автомобилите със софийски регистрации, собственост на 38-годишен софийски жител, са показали, че единият от тях е обявен за издирване от властите в Австрия, с причина - откраднат, незаконно присвоен, изгубен, а другият с причина - издирван като доказателство в наказателно производство

Откриха обявени за международно издирване коли в Монтана - 1
Снимка: shutterstock

Установиха две коли, обявени за международно издирване в Монтана, съобщиха от полицията.

Проверките на автомобилите със софийски регистрации, собственост на 38-годишен софийски жител, са показали, че единият от тях е обявен за издирване от властите в Австрия, с причина - откраднат, незаконно присвоен, изгубен, а другият с причина - издирван като доказателство в наказателно производство.

По случая е снето писмено сведение от собственика на колите. Автомобилите са оставени на съхранение в Районно управление-Монтана до изясняване на случая.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    4 4 Отговор
    колите са мой
  • 2 Миризлив пор

    31 0 Отговор
    Добре де, как така хем с бг-регистрация (софийска) хем обявени за издирване? При регистрацията нали ги проверяват? Нали имат номер на рама и изведнъж "открихме ги" при положение че тази кола има номер, гражданска, преглед и всички знаят кой е собственик и къде живее?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нищо ново под слънцето

    18 2 Отговор
    Така се продават евтини автомобили на запад, които не са таралясници. Първо ти продават колата, а после я обявяват за открадната. Взимат си застраховката, а като открият колата я връщат на собственика и след това отново я продават.
  • 5 Кат

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Тихо сега де, защо ни издаваш далаверата? Объркали сме се и така сме регистрирали хиляди крадени и обявени за издирване коли. Какво толкова сме направили...
  • 6 Добре бе

    11 1 Отговор
    Колите са Тойота Рав 4...............ама Мара не казва.
  • 7 Добросъвестен купувач

    14 1 Отговор
    Да ви обясня как всеки с кола внос може да изгърми. Собственикът я продава на автокъща, идва тука, регистрираш я напълно законно в КАТ. След няколко месеца се разбира, че тоя, дето я е продал, има някакви дългове, запор, или каквото е описано тук. Чуждите институции са се задействали и я обявяват за издирване. Информацията се подава със закъснение. И някой ден, както си се натоварил за някъде си, спират те, проверка и те свалят насред пътя да си береш кахърите. И най-важното в случая: Не се връзвайте на уговорките при продажбата да напишат по-малка сума от реалната. В подобен случай дали за имоти, или за кола, имаш правото да претендира само за парите, вписани в документа за продажба.

    Коментиран от #8

  • 8 Миризлив пор

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Добросъвестен купувач":

    Или просто някой тръгва да продава, идват едни "купувачи" гледат документи, снимат за да проверят история и си отиват и не се обаждат. По някое време се регистрира кола с тези документи извън ЕС (важното е, системата да не е електронно свързана) и се застрахова, след време се "краде", издирва се 1 година и след това се плаща и качва в системата на ЕС за крадена, в един момент при проверка те свалят от колата няма значение че не е излизала от страната 2 години а е открадната преди 1 някъде другаде. След 1 година престой на паркинга пред районното ти връщат какво е останало от нея.

    Коментиран от #9

  • 9 Добросъвестен купувач

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    И тоя номер върви. За периода 2021-2023 г. у нас са изгорели 1300 човека. Един от тях , лично го познавам, е роднина на Любен Корнезов. Единствената ни що-годе защита е да се пишат реалните пари в документа за продажба. Другото е късмет.

    Коментиран от #10

  • 10 Миризлив пор

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Добросъвестен купувач":

    И да напишеш реалните пари какво те грее? Продадена кола която е чиста, регистрирана чиста, някой прави застрахователна измама (няма да споменавам народност) докато е твоя собственост т.е. това е твой проблем. Прибират ти я и я връщат след 1 година на тротоара пред районното или поне което е останало от нея... Няма за какво да съдиш продавача. Виж ако има интервенции по номера на рама и двигателя е друго.

    Коментиран от #11

  • 11 Добросъвестен купувач

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Завеждаш съдебно дело. Оттам по веригата възстановяват парите. Колата така или иначе ще я върнат там, където се издирва. Ще мине време, но поне ще си вземеш парите.Да не ти се налага, но вече има установена съдебна практика. Виж ако тука ти я вземат за алкохол и наркотици, искаш протокол за вида и състоянието, в което я предаваш, придружен със снимков материал. Е, нашите ще те опитат да те смотаят, защото или ти не си знаеш правата, или те не са наясно със задълженията си, но това е проблем на незнаещите.
  • 12 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На "Миризлив пор" № 2 и на гранясал Шаран проверката на каруците е точно такава – проверяват се номера , и цифри, и букви. По купе , по рама, по документи..........
    Обаче има хора, които даже и до съответния КАТ не ходят с возилата си. По дУкИменти всичко се оправя с подписи и печати най- прилежно и авторитетно........ Някой ревнали - корупция. Няма такова нещо..... Демокрация – те това е!! Нема лабаво - каза един човек.................