19 Август, 2024 09:31 4 943 11

Кои са задържаните българи след стрелба на Халкидики и свързани ли са с мафията (ВИДЕО)

  • българи-
  • стрелба-
  • халкидики

След объркана поръчка, български туристи повикали готвача и започнал конфликт. Намесили се собствениците на ресторанта

Кои са задържаните българи след стрелба на Халкидики и свързани ли са с мафията (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

„След като бетонираха и мутризираха българското Черноморие, героите вече превземат нови територии”. Така журналистът от „24 часа” Кирил Борисов коментира в студиото на „Здравей, България” стрелбата и мелето, станали в заведение между две групи на гръцкия полуостров Халкидики.

След объркана поръчка, български туристи повикали готвача и започнал конфликт. Намесили се собствениците на ресторанта. По думите на Борисов те имат понтийски произход, който назад в годините се свърза с български корени.

„Един от задържаните е Кирил Киров с прякор Кирчо Руския. Момче от „Люлин”, което още през 2009 г. се издига в йерархията. Тогава го обвиниха, че е член на т. нар. „банда на чуковете”. Тя първо беше ръководена от Таки, след това му свалиха обвиненията и той отпадна. Руския беше на средно ниво, близо до босовете, в най-голямата група за наркотици”, допълни журналистът. По думите му Киров бил освободен от ареста и заминал за о-в Бали, където бил хванат да източва банкомати и го осъдили. Върнали го в България. Мъжът сключил споразумение с прокуратурата за участието си в първата наркобанда. Осъден бил на 2 г. условно. „След това Кирчо Руския се появи в новата наркобанда на Радо Ланеца и Весо Паяка. Разбиха я и хванаха 7-8 души от ниските нива”, обяснява Кирил Борисов.

Друг от задържаните е Любомир Кръстев от „Люлин”. Той е свързван не с наркотици, а с обири на инкасо автомобили и грабежи, подчерта журналистът от „24 часа”.

Мъж, известен като Иво Белгиеца, е собственик на заведението в Ханиоти. Той е бил пребит по време на свадата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ся кат им

    45 1 Отговор
    дадат средно по 15 години на топло, които и да са в България ще бъдат забравени...

    Коментиран от #2

  • 2 Мдаа

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ся кат им":

    Блажени са вярващите!

    Коментиран от #3

  • 3 За разлика от

    49 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    България, в Гърция не прощават на такива.

    Коментиран от #6

  • 4 Сила

    31 4 Отговор
    На Слънчака тази година всичко е спокойно .....прави ли ви впечатление ??? Стадата селяндури и мутропотеци се изнесоха в Гърция , затова нормалните хора си останаха в България
  • 5 Жмъц

    32 1 Отговор
    Да ве да "объркана поръчка", искали са да сервират от техното брашно на клиентите ония с "кръчмата" са отказали и е станало мелето! Дано ги осъдят на по минимум 10 г в гръцки пандел малко да олабят
  • 6 Умен по цялата глава

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "За разлика от":

    Българските съдии не вкарват в затвора Рецидивисти,за да не пречат на превъзпитанието на затворниците там....Пускат ги с условни присъди или под домашен арест и после ги "гонят " с години да им връчат призовка....
  • 7 Пешо

    23 0 Отговор
    Дано вулгарските смрадливи мутри сега изгният в затвора
  • 8 Браво

    21 0 Отговор
    Дано гърците ги опандизят яко. Там полицията си е истинска. Тук са властимащи.
  • 9 Ханс Балдунг

    8 0 Отговор
    Не си е направил домашното както трябва господин журналистът. Така наречените понтийци не са с български корен, а са гръцко говорящо население от източните брегове на Черно море , на територията на Турция и Грузия.

    Коментиран от #10

  • 10 Точно така

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ханс Балдунг":

    В Гърция ги наричат русопонтии ,понтии и бафралии .Говорят на руски или турски.Истинските гърци ( допии)не ги признават за гърци.Имат гръцки паспорти,но повечето от тях са се сдобили чрез фалшиви документи демек,че имат гръцка жилка.А тези,които са със български корени ги наричат каракачани или вулгарограмени.
  • 11 Сега

    8 0 Отговор
    Имаше тука един къде обясняваше как тези били от ромски произход и трябвало да се изяснява, че да не се петнят българите с такива истории.
    А то какво се оказа …