18 Септември, 2024 17:25 2 101 10

Дрогиран шофьор блъсна и уби 49-годишна пешеходка

  • дрогиран-
  • шофьор-
  • пешеходка-
  • кюстендил

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления по транспорта. Наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Д.З

Дрогиран шофьор блъсна и уби 49-годишна пешеходка - 1

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, б. “б”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 16.09.2024 г. на път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил, м. “Шевролет”, 26-годишният Д.З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което била причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието.

В хода на разследването той е бил установен и задържан. С постановление на Окръжна прокуратура-Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления по транспорта. Наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Д.З. Предстои произнасянето на съда, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Пациенти на Менделеев си газят Волно и са ще си купи Условна по Традиция и ще си Гази ПАК, че не си знаем номерата а.
  • 2 ...

    5 8 Отговор
    90% от птп с жертва са на трезви хора, защо не публикувате цялата статистика ,)

    Коментиран от #6

  • 3 Циник

    9 1 Отговор
    И защо не му пишете цялото име на тоя хубавец, какво го криете.
  • 4 Кооператива НА авто даскалите

    0 2 Отговор
    Е ВЪЗМУТЕН..
  • 5 Хаха

    4 0 Отговор
    Смъртно наказание и за донор на нормални хора. По възможност на някои близки на загиналата
  • 6 Хахахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    По твоята логика, означава, че трябва да се кара пил и дрогиран, за да намалят произшествията! Хахахаха.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пгш

    4 0 Отговор
    Жалко за женицата!
    Сега не може да бъде арестувана и обвинена за причиняване на катастрофата, за да може наркомана да се измъкне безнаказано!
    Наистина жалко за жалкото ни кривосъдие!
  • 9 сляпо правосъдие

    0 0 Отговор
    Ако е на някой наш човек нещата ще се проточат да мине давност. Да правосъдието е сляпо но вижда в мрака това е цитат от един американски филм в който прокурора и съдията раздаваха правосъдие в мрака! Не си спомням заглавието но го даваха в края на "80 години. Един от малкото американски филми които даваха по онова време. Но пешеходеца и на зелен светофар да е трябва да се огледа защото винаги има едно "НО"! Доскоро се опитваха с това да се измъкне като временно невменяем.
  • 10 Наказателя

    1 0 Отговор
    1000% съм уверен че повечето мислят така! - Не е важно дали ще го осъдят или не, нито колко ще го осъдят : - Важното е аз да го срещна в мрака!!!