16 Октомври, 2024 08:36 528 5

Петима задържани за изборна търговия в Хасковско

  • хасково-
  • търговия с гласове-
  • наркотици

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове

Петима задържани за изборна търговия в Хасковско - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков, цитиран от БТА.

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и до самия ден на вота.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нощен

    5 0 Отговор
    хващат и ги пускат
  • 2 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Изборна търговия за същият Улав Матрял а! Добре е, Робе овца и няма да се оправи.
  • 3 Хасковски каунь

    4 0 Отговор
    Там има човеци с виолетови устни и веднага може да ни светнат за кого се купуват. Ама не искат
  • 4 С толкова “българи”

    4 1 Отговор
    с турско и българско гражданство и толкова много секции само в тюркестан няма изгледи скоро за честни избори или развитие на България.
    Всеки път фалшивите гладове от тюркешия подменят вота на всички българи, които са гласували. Докато не се премахне двойното гражданство за изселниците, сме в примката на турците и нищо добро не чака България.
  • 5 Хохо Бохо

    2 0 Отговор
    Политици има ли сред тях или само циганоре?