8 Юни, 2014 13:15 1 483 3

Пиян шофьор блъсна велосипедист

  • пиян шофьор-
  • велосипедист-
  • катастрофа

Водачът на автомобила не е спазил предимство

51-годишен водач на товарен автомобил Mercedes от Шумен е ударил непълнолетен велосипедист около 22:00 часа снощи в Нови пазар, съобщават от пресцентъра на МВР-Шумен.

Мъжът, който не е спазил предимство, предприема маневра завой на ляво и блъска движещия се по същата лента велосипед с инсталиран двигател.

В следствие на удара е пострадал непълнолетния водач на велосипеда, на който при преглед в ЦСМП Шумен е констатирано счупване на палеца на дясната ръка.

Водачът е изпробван за алкохол, като техническото устройство е показало наличие на алкохол в издишания въздух с концентрация 2.17 промила. Отказал е да даде кръвна проба.

На основание чл. 63., ал.1 от ЗМВР и чл. 343Б ал.1 от НК е задържан за срок до 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Аре сега, под домашен арест !
  • 2 любител

    2 0 Отговор
    Директно в затвора!

    Коя част е толкова сложна, НЕ пий и НЕ шофирай!
  • 3 Anton Bojinov

    2 0 Отговор
    Е, няма да е "под домашен арест". Непълнолетният е жив. На шофьора ще му дадат 5 лева и ще го пуснат да си ходи.