Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 06:00 2 459 0

Стив Джобс – забавен и провокативен в новия филм на Дани Бойл

  • стив джобс-
  • забавен-
  • провокативен-
  • нов-
  • филм-
  • дани бойл

В главната роля е изключителният Майкъл Фасбендер

2015-а определено е съдбовна за кариерата на Фасбендър – след като триумфира в „Макбет”, той разкрива още по-драматични страни от таланта си в изненадващия нов филм на носителя на „Оскар” Дани Бойл – „Стив Джобс”.

Биографичната лента е със сценариста Арън Соркин („Социалната мрежа”), които заедно с Бойл създават портрет, динамично свързан с характера на гениалния мъж в епицентъра на дигиталната революция, вплитайки множеството нишки от живота на своя герой в три дръзко разширени сцени зад кулисите на презентациите на първия Macintosh, работната станция NeXT и iMac. Резултатът е удивителен майсторски портрет на един сложен и противоречив човек на фона на променливите успехи, състоянието на индустрията за домашни компютри и господството на търговската марка, продуктите и личността.

Феновете на седмото изкуство ще имат възможност да видят „Стив Джобс” на Киномания на 22 ноември в зала 1 от 20:30 часа. Филмът ще има една единствена прожекция в рамките на фестивала.

Фасбендър гледаме и в неделя – 22 ноември от 18 часа в Зала 1, но в ролята на Макбет от едноименната Шекспирова трагедия.

Киномания продължава с пълна сила до 29 ноември, а някои от най-очакваните заглавия тепърва предстоят. Още този уикенд гледаме: “Младост” на Паоло Сорентино (21 ноември, зала 1, 18 часа),  “Роджър Уотърс Стената” (21 ноември, зала 1, 20:30 часа) и “Хамлет” (22 ноември, зала 1, 13:00 часа). Продуцент на фестивала е Националният дворец на културата. Събитието е част от културния календар на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА