26 Декември, 2015 14:23 21 961 40

Ученик от Карлово разтърси всички с филма си

  • ученик-
  • филм-
  • карлово-
  • разтърси-
  • видео-
  • есе-
  • даниел богдански

Да си върнем българския дух!

Ученик от Карлово разтърси всички с филма си - 1

Ученик от Карлово разтърси всички с авторския си филм за „българския път“. Даниел Богдански вдъхнови хиляди българи, постави много въпроси, а видеото бе изгледано и споделено от хиляди.

Крайно време е да излезем от апатията и да вземем нещата в свои ръце, призова ученикът, живеещ в Карлово и учещ в Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов“, гр. Сопот.

С драматизация на свое есе на тема „Българският път – потенциал, проблеми и развитие“, Даниел Богдански изрази мнение, че честността и чувството за отговорност са това, което ще извади страната ни от тежките времена.

„Обезвереността на българите си има своето обяснение. Години наред хората са слушали едно и също от едни и същи. Празните обещания, изгубените надежди са аргумент да не вярваш в политиката“, заявява ученикът от 12 клас.

Той задава въпроса какво стана с културата, със стереотипа на днешните поколения. Вижте видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spewn1

    1 0 Отговор
    Има надежда!
  • 2 Християн

    1 0 Отговор
    БРАВО!!!!!!!
  • 3 браво

    1 0 Отговор
    За пример е това момче -прекланям се
  • 4 Кирилова

    1 0 Отговор
    Възхитена съм. Да се предава по всички български телевизии.
    Така ще бъде видяно и чуто от всички българи .
  • 5 Българин

    0 0 Отговор
    Браво ......Мислех че съм сам....Браво
  • 6 аз

    0 1 Отговор
    Бавно настъпва момента на пробуждането!
    Хора като него са достойни да градът бъдещето на България !
  • 7 зайко

    0 0 Отговор
    кой не ги знае тези приказки брей голяма реч
  • 8 велика България

    0 0 Отговор
    Браво !!!! Започва да инам пробуждане .
    Господи пази България , дай на народа мъдрост и сила да преодолее всяка трудност .

    Коментиран от #28

  • 9 Андро

    2 0 Отговор
    Е и? Като се събудим какво?Ще си върнем онези откраднато 25 години ли? За да се променят нещата има нужда от нещо по съществено от наивни детски филмчета !Празните приказки няма да помогнат.

    Коментиран от #10

  • 10 Toko

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Андро":

    Ами действай-не пиши простотии!!!!

    Коментиран от #25

  • 11 Жирафа с късата шия

    2 0 Отговор
    Той ще тръгне да действа няма да говори... но какво ще стане 1 срещу 100 ?
    Ще се дигне,всички ще му се радват ще го подкрепят но като го покрият,убият всички пак унивате и чакате следващия да се дигне...
    Защо ли защото не сме единни е затва,вместо да му казваше "Ами действай-не пиши простотии!!!! " можеше да напишеш някой надъхващ го цитат,да го подкрепиш и да му помогнеш а не да киснеш пред компютара,ако можеш само да киснеш пред компютара и да не оценяваш и да не помагаш а само да хулиш и съвети да даваш,по добре недей недей говори.
  • 12 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    НЕ БЪДЕТЕ НАИВНИ
    ТУРЦИТЕ СА ПРОМЕНИЛИ ГЕНОТИПА НА БЪЛГАРИНА
    И ПРОДЪЛЖАВАТ
    500Г
    И СЕГА ИМ ГЛЕДАМЕ НОВИНИТЕ И ФИЛМИТЕ И МААНЕТАТА ИМ СЛУШАМЕ
    ТОВА ФИЛМЧЕ СА ЕДНИ ПРИКАЗКИ

    Коментиран от #22

  • 13 България над всичко

    0 0 Отговор
    БРАВО!!!!!!Само така,защо ли не съм изненадан,че момчето е от Карлово....
  • 14 Димитър

    0 0 Отговор
    Браво. Господ напреде и ние след него.
  • 15 гала

    0 1 Отговор
    Браво,момче!Това трябва да го дават на всеки час по БНТ.Познавам много истински,родолюбиви Българи като теб и ви се радвам.Но аз вече не съм една от вас/за съжаление/Аз съм дълбоко невярваща в хората,в политиците,в институциите...Но аз съм по-възрастна и съм минала през голямата Надежда,големите очаквания..и видях,че държавата ни е пропита от корупция,алчност и мерзост.Във вас по-младите ни е надеждата.Да сломите октопода и да работите за една друга, мечтана от всички обикновенни хора България.
  • 16 ДИЛБЕР ТАНАС

    0 0 Отговор
    ХВАЛА ТЕБЕ МОМКО !!! ИМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ ОТ ДЪЛБОКИЯ СЪН . ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ ! АМИН !!!
  • 17 Иван

    0 1 Отговор
    Браво! Не се отказвай! Започни революцията!
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    добре го е казало момчето ,но силите на мрака обхванали душата на българина няма да се предадат лесно.бездушието ,липсата на инициатива и наи-важното липсата на вяра в гражданското общество са основните воденични камъни които ни теглят към дъното и трябва всеки да ги преодолее сам за себе си .
  • 19 Andrey

    1 0 Отговор
    Когато човек е млад е краен в изказванията и разбиранията си...
    Когато поживее разбира че трябва да има за всички от всичко и всеки сам да избира какво иска :)
    Трябва да има и чалга и простотия за да има усещане за култура :)
  • 20 Петър

    0 0 Отговор
    Браво на момчето !
    Крайно време е да се вземем в ръце за да ни има.
    А всякакви родоотстъпници, безбожници и просто мрънкащи мекотели нямат място сред нас.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 FR V

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "Vasik Atanasova":

    Колко пъти съм ти казал да седиш мирно в ъгъла и да не ръсиш мозък тъпо руско мекере!
    Ти случайно да не си 1000% ариец?!
    Или си евроазиатска смес от татари,чеченци,чукчи,сибирски ескимоси,разни кавказци и други подобни...

    Коментиран от #23, #32

  • 23 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "FR V":

    ФЕС АКО ТЕ БАРНА НЯКЪДЕ
    ЩЕ ВИДИШ КОЙ Е ТЪПО МЕКЕРЕ
  • 24 Богдан

    1 0 Отговор
    Умножете това момче по 1000000 и вече имаме друг народ и друга съдба. Винагии сме имали 1-2 будители и винаги народът ни е стоял безразличен като овце ... затова не сме германия а сме жалки ... Браво на Богдански.
  • 25 Андро

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Toko":

    Действай ти ако си толкова куражлия.Иначе само празни приказки и патриотски думи вечер на масата между две ракии като хъшовете!
  • 26 да

    3 0 Отговор
    100 пъти пита какво съм направил днес за България. А що веднъж не ме попита какво е направила България за мен? Щото знае отговорите - ограбва ме с безбожни цени, тикат ми кредити които не искам защото са с безбожни лихви, не мога да се лекувам като хората и безплатно (защото съм си плащал години, години наред здравните осигуровки и като отида на лекар - пак плащам. Защо?)не мога да се движа спокойно по улиците защото всички престъпници са на свобода и правят каквото си искат, защото тези на държавна хранилка гледа само да си вземат парите и нещо друго да откраднат а не да помагат на хората (тези от които им зависят заплатите) и много други неща. Защо тоя веднъж не ме попита какво е направила България за мен? Аз знам защо, защото отговора ще е събран в една дума - НИЩО. И той като пита, да го питам и аз тоя псевдопатриот - Защо аз да правя нещо за тази страна, след като тя после не прави нищо за мен? Хайде да ми отговори псевдопатриота търсещ внимание в интернет.

    Коментиран от #31

  • 27 димитър

    1 0 Отговор
    super e mom4eto samo taka dano ima promiana ako ima revolucia az tragvam s teb na 4asa
  • 28 германица

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "велика България":

    Glupusti, jona4e kakvo sravnenie mi pravish c Germanzite. Balgaria e ot krai vreme izvor na prestapnizi i prostitutki. A za ostalite e maika Mashtexa
  • 29 Родолюбец

    0 0 Отговор
    Прав си приятелю, за всичко си прав. Замислял ли си се обаче какво всъщност искаш да постигнеш. Връщането към добродетелите е много важно, но то не е достатъчно за да успееш във вълчия свят, в който живеем. Няма нищо лошо в стремежа към материалното, стига това да да бъде в рамките на морала и зачитането правата на другия. Всяко ново начало е било дело на доблестни млади хора като теб, но крайният резултат ти сам го виждаш. Трябва нов модел, който да разчупи статуквото и да не води до нова поляризация на хората. Въпреки, че съм почти на 50, аз заставам до теб и бих те подкрепил с каквото мога.
  • 30 ДОСТОЙНИТЕ

    0 0 Отговор
    БРАВО! Умножете това момче по 1000000 и вече имаме друг народ и друга съдба.
  • 31 Браво на Пишлемето

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "да":

    Бай Х.., няма как страната да направи нещо за теб, защото ти не правиш нищо за нея. Ако ти не даваш нищо на държавата си, как тя да има и да ти даде,м?

    Коментиран от #35

  • 32 999

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "FR V":

    Турците са смесица от 40 племена и нации. Истинските Турци са не повече от 8/10 милиона живеещи около град Коня със светли очи и доста от тях рижави. Ти говориш с такава злоба защото си без род , без писменост и без история .
  • 33 специалист

    0 0 Отговор
    Това което се вижда в този филм не представя решение на ситуацията а само констатира положението в момента и как се е стигнало до тук.Само че аз имам друга интерпретация на това как се е стигнало до тук.Всичко което се случва тук в нашата страна от 30 години насам е един много добре режисиран сценарии на ЦРУ целящ унищожение на гена на българите както и на самите българи и тотално заграбване на българската територия в полза на САЩ Великобритания и Турция.как се постигна всичко това ами много просто със съдействието на хора от бившето ДС някои от които се знаят имената им а други все още след 30 години отново са в сянка.Точно тези хора получиха на тепсия държавиня капитал от ТАТОВО време отделно получиха и огромни суми пари за да продадат цялата страна.И както виждаме за 30 години в тая държава не се е приел един закон едно решение което да е в полза на народа.Ето и 5-те неща които изграждаха образа на България пред света и които я нареждаха сред държавите в Европа които са радват на стабилност и сигурност а именно това са ОБРАЗОВАНИЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИНДУСТРИЯ АРМИЯ И ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР (висококвалифицирани специалисти и висококвалифицирани работници).ОБРАЗОВАНИЕТО беше унищожено чрез долнопробна чалга чрез занижен контрол в училище и чрез скапана образователна система която превърна децата в наркомани и отрепки.Индустрията беше унищожена чрез съкращаване на квалифицираните специалисти целенасочено даване на нищожни заплати съизмерими единствено със страни от третия свеят което накара хората да емигрират затваряне целенасочено на заводи фабрики и предприятия без да има адекватан причина за това.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО беше унищожено с цел допълнително смачкване на българина които е тотално обеднял и не може вече да си позволи елементарни здравни услуги които нарочно бяха направени платени а качеството на здравните услеги спадна драстично защото кадърните лекари избягаха а нови има все по-малко и те са с тенденция да изчезнат.АРМИЯТА беше задължително унищожена по поръчка на САЩ за да не би на някои генерали да им превърти шайбата и да вземат нещата в свои ръце и да дадат отпор на политическата класа в България нарочно беше махната казармата с цел младите лигльовци да се друсат по цял ден и да се напиват и да не могат да станат истински мъже.И сегашните пенсионери които реват че им били малки пенсиите ами те тогава нали бяха млади що нищо не направиха ами се оставиха толкова време да ги мачкат по частните фирми.
  • 34 Todor

    0 0 Отговор
    Браво,само една препоръка - трябва да направиш и съкратен вариант за по-ниско образованите в България,за да могат да те разберат,защото не е малък процента.Филмът е хубав,съдържателен и правилен,но ще загубиш голяма част от зрителите в БГ до средата.Поздрави!
  • 35 Moni Shibesku

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Браво на Пишлемето":

    Страната не прави нищо за мен, ама и аз гледам да не правя нищо за нея.
    Не внасям осигуровки, почти не плащан данъци освен ДДС - то като краен потребител. Разни такси, винетки плащам, но си ги избивам с някой дребен золум във вреда на държавата.
    Като ходя на лекар, например, си плащам като поп, дори доста скъпи хирургични манипулации.
    Кредити не ползвам и не бих ползвал - не съм икономически идиот, нищо че съм от село.
    От крадци и разни други се пазим организирано няколко съседи ( от малко село съм, до румънската граница ), ако трябва - и с оръжие. Хванахме и наказахме жестоко група от 5-6 апапи преди 4-5 г. Разчу се и спряха да идват. Настана незапомнен миралък, та и досега.
    Хранителните продукти са ми на 80% собствено производство - спокойно при липса на пари, магазини, държава мога да си изхраня семейството. Хляб, мръвка, зарзават, вино и ракия си произвеждам. Кво повече му трябва на човек?
    Пътищата от селото до най - близкия град са почти непроходими от дупки. Аз си имам буханка за дупките и къра, решил съм някак проблема. Разбира се БГ то ме измуфти 100 лв за винетка, ама си я менкаме при нужда 4-5 съседи. Има си цака как се лепи и разлепя. Оправят ли пътя - всички си купуваме винетки.
    Мога да дам още стотина примера.

    Демек, оправям се някак и без БГ то. За какво ми е държавата? Да си стои далече - у Софията. Тя ни цака - ясно е, ама и ние трябва да я цакаме за всяка стотинка. Те това е бунт и революция.

  • 36 лъва

    0 0 Отговор
    Този дето е писал предишния коментар трябва да му кажа че .....Неговия живот се свежда само до едно ядене и след това обилно запълване на тоалетната чиния с материал от който е толкова много като количество че преливайки от тоалетната чиния чак го цапа по задните части.А що се отнася до филмчето точно нищо няма да постигне така че препоръчвам на всички нормални българи да се насочат право към терминал 2 на летището без значение от посоката тука тая мафия с филмчета не може да се пребори.
  • 37 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    както казах в предния пост трудна ще ни бъде работата с просвещението и борбата с тъмната страна на българина!!!долу се изявиха видните представители на местната флора и фауна,дето все чакат някои да им даде и тогава щели и те ама...отделно са и другата група дето са с кунки в газунки и за тва ,че не се справят обвиняват глобалния заговор на света с цел тяхното генетично унищожение :).що ще ги унищожават като са толкова некъдърни обаче не се разбира :)!та момчето макар и доста младо каза няколко фундаментално вярни неща ,но те няма как да се проектират в масовото съзнание на българина щото там чалгата със своите стереотипи е заела централно място, а част от нея са именно големия антибългарски заговор,консуматорското общество и любовта към тиранина.та трудно с чалгаджии да градиш гражданско общество,но кво да се прави !
  • 38 Жоро

    1 0 Отговор
    Държавата, това не е народното събрание, и не е социалната служба, и не е премиера. Държавата, това е нацията и народа. Ако казвате че държавата не прави нищо за вас, това означава че нацията не прави нищо за вас, следователно вие не правите нищо за себе си. Всеки се спасява поотделно, и това ни е проблема. Във видеото, точно за това се говори. Проблема е ваш, ако не го разбирате.

    Не може да се очаква че всеки ще има морал и дълг и така ще се поддържа реда и всичко ще върви в правилната посока. Всичко се кове, и ако има провилен път той е да се изкове с времето правилно, взимайки световният опит. Виждате, че това се получава, при нас, много бавно.

    Радвам се и се вдъхновявам от подобни видео материали, защото виждам че имаме будни младежи. От постовете по-долу струи негативизъм, който виждам всеки ден и не ми е интересен. Дори е пошъл.

    Ако терминал 2 е решението, то е винаги временно. Ние сме нация, а не скупщина от хора на едно мястож, опитващи се да оцелеят.
  • 39 агент

    0 0 Отговор
    Ами Жоре щом казваш че държавата това е народа а не парламента то тогава защо ни е парламент защо са ни институции нали именно те трябва да защитават интересите на тоя народ.Аз предлагам да ги закрием защото и безз това няма смисъл от тях.Не че искам да оказвам негативно влияние върху твоето вдъхновение породено от филма ама за съжаление трябва всеки един от нас българите да разбере че има ВЪНШЕН ЗАГОВОР срещу България и по-специално срещу българите.Целта на този заговор е заграбване и обезселяване на българската ТЕРИТОРИЯ запомнете го това и вместо да се вдъхновявате направете нещо по-въпроса вместо да драскате празни редове тук.Не ви ли прави впечатление че всичко втази държава и всяка една институция работи срещу всеки който е българин.Ами аз например кодето и да отида не виждам освен едни проблеми и спънки по тия институции.Не може циганите да вземат по 1000лв помощи циганките да си оставят новородените в домове и там да ги гледат отново с нашите пари а българските майки да попълват по един куп формуляри за 35лв детски това е смешно бе.НАПРАВЕТЕ НЕЩО ВМЕСТО ДА ДРАСКАТЕ ПРАЗНИ РЕДОВЕ ТУКА ЗАЩОТО ЖОРКА ДОКАТО ТИ СЕ ВДЪХНОВЯВАШ ЕДИН ДЕН СУЛЬО ПУЛЕВ ОТ АМЕРИКА ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ТИ ВЗЕМЕ И КЪЩАТА И ПРИРОДАТА И СТАРАНАТА А ТИ ИЛИ ЩЕ СИ ХВЪРЛЕН ПО КОШОВЕТЕ ИЛИ ЩЕ СИ В ЗАПДАНА ЕВРОПА ДА МИЕШ ЧИНИИ.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ВДЪХНОВЯВАТЕ.

    Коментиран от #40

  • 40 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "агент":

    ето го и характерния загрижен за българия патриот.имало заговор да ни вземат територията и ти затова няма да правиш нищо в смисъл няма да бачкаш,няма да учиш,няма да се размножаваш и няма да се бориш за своето.та момчето се е потрудило,но с чалгаbгерои няма как да стане.ще трябва да поизчезнат и тогава с циганите да правим нов народ.явно те с 1000 лева помощи са по-големите тарикати в тази страна и на тях никой не иска да ги обезлюдява ,а напротив!