Last news in Fakti

15 Март, 2016 05:45 1 056 0

Ал ди Меола в България през май

  • ал ди меола-
  • българия-
  • май

Виртуозният китарист ще открие първото издание на Sofia GuitArt Festival

Ал ди Меола в България през май - 1

С грандиозен концерт и представяне на новия си проект Elysium, Ал Ди Меола ще свири на първото издание на Sofia GuitArt Festival на 27 май, 2016г., в Зала “България”.

Организатори на единственото по рода си китарно събитие в родината, са музикантите от група "Дел Падре". 

Ал Ди Меола е световноизвестен виртуоз, познат не само с богатото си творчество, а и като член на феноменалното Guitar Trio , заедно с Джон Маклафлин и вече покойният Пако Де Лусия.

Сочен за пионер в смесването на етно музиката и джаза, в продължение на десетилетия той експериментира със музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия изток, Бразилия и Африка.

Заедно с богатата си солова кариера, той прави успешни съвместни проекти със Стенли Кларк, Чък Кърия, Жан-Люк Понти, Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Гостува на Пол Саймън за албума му Hearts And Bones (1983 г.) в песента Allergies.

През 70-те и 80-те участва в концерти с други виртуозни джаз китаристи като Лари Кориъл и Бирели Лагрен. Най-популярни са изпълненията му с Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Култовият концерт  Friday Night in San Francisco издаден през 1981г., се превръща в истинска легенда и е един от най-влиятелните албуми за много китаристи. 

Меола на няколко пъти изнася концерти в България, включително с Маклафлин и покойния Пако де Лусия през 1996 г.

От началото на 2015г. Ал ди Меола работи върху записа на най-новия си албум, озаглавен Elysium, част от който ще представи на 27 май в зала "България" от 20 ч. Билети можете да закупите от мрежите на Eventim, TicketLogic, както и на касата на Зала “България”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА