Last news in Fakti

5 Ноември, 2012 13:28 855 0

Домашни любимци в Белия дом

  • домашни-
  • любимци-
  • белия-
  • дом-
  • пикенс-
  • книга-
  • животни

Излезе  книга разказваща за домашните любимци на американските президенти и техните семейства по време на пребиваването им в Белия дом, съобщи АП.

Автор на книгата е  Дженифър Пикенс и носи заглавието - „Домашни любимци в Белия дом”. Тя включва над 200 снимки и запознава читателите с живота на домашните любимци на „Пенсилвания авеню” 1600, разкривайки  тяхното значение за известните им собственици.

В нея е посветена глава на домашните любимци на всеки президент и неговото семейство от Джон Кенеди до Барак Обама. А във въведението е направен преглед на животните, които са били част от президентските семейства преди 1961 г.

На представените снимки може да се види дъщерята на Кенеди Керълайн, яздеща своето пони Макарони на Южната морава на Белия дом, или Буш старши, разхождащ се на същото място със своя женски кокер-шпаньол Мили и нейните кученца.

В книгата се разказва как когато семейство Кенеди получило куче като подарък от съветския лидер Никита Хрушчов, животното на име Пушинка било подложено на проверки във военно-медицински център, за да се изключи възможността за каквито и да е заплахи – от подслушвателни устройства до бомби.

Авторката разкрива още, че бившият американски президент Джордж Буш старши имал толкова сериозен проблем, че написал бележка до персонала на Белия дом с молба писмено да поемат ангажимент, че няма да храни кучето му Рейнджър, което било качило килограми. „Приемаме да не храним Рейнджър. Няма да му даваме бисквити. Няма да му даваме каквато и да е храна”, гласяло обещанието. В края на бележката си до персонала Буш написал: „Аз, разбира се, ще Ви докладвам за битката на Рейнджър със затлъстяването”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА