Last news in Fakti

12 Февруари, 2022 18:35 1 532 13

"Подпалвачката" на Стивън Кинг в кината през май

  • подпалвачката-
  • стивън кинг-
  • кино салони-
  • май-
  • филм

Зак Ефрон играе бащата на Чарли, която правителството иска да залови, за да използва дарбата ѝ

Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг - "Подпалвачката" оживява на голям екран през май в нова впечатляваща адаптация от продуцентите на "Невидимия". Напрегнатият фантастичен трилър разказва историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчеста правителствена агенция, която иска да я залови и контролира.

Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън,) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря им Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните ѝ пирокинетични способности, да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране. След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

"Подпалвачката" по изключително оригинален начин разглежда темите за вмешателството на "силните на деня" в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от дома, трудностите при изразяването на най-съкровените ни мисли и опасността от потискането на силните ни чувства и страхове. Съчетавайки най-доброто от романа на Стивън Кинг и последните технически достижения на седмото изкуство, филмът ще порази както феновете на романа, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята за Чарли.

"Подпалвачката" на Стивън Кинг в кината през май

Режисьор на "Подпалвачката" е Кийт Томас, сценарият e на Скот Тиймс, по едноименния роман на Стивън Кинг. Музиката на филма е дело на легендарния режисьор и композитор Джон Карпентър. В ролите са Райън Кийра Армстронг, Зак Ефрон, Глория Рубен, Къртууд Смит, Джон Бисйли, Сидни Лемън, Майкъл Грейайс, Тина Янг и др.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ваксиниран3002

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дар от БОГ ТАНГРА":

    Това което би трябвало да бъдИ, е да научиш родния си език, преди всичко останало. От Добрич ли си?

    Коментиран от #3

  • 3 имаш впредвид

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ваксиниран3002":

    техеран ?
  • 4 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Това еврейче Ефрон много отслабнало!
  • 5 Стефан Петров

    3 5 Отговор
    На фона на истинската литература от автори като Толстой, Чехов, Шекспир, Юго, Стендал и др. произведенията на Стивън Кинг са пазарен боклук. Тяхната популярност свидетелства единствено за ниския вкус на читателите им. Да не забравяме, че бестселър означава големи продажби и популярност,у, но съвсем не голямо качество. Умните и културни хора във всяко общество са малцинство и те дори да купят тази книга тя не става от това бестселър. Такива книги се купуват от ниско и слабо интелигентни хора, наричани на запад " офисен планктон" и с др. неприятни за тях епитети. Истинските бестселъри останаха в миналото преди 20-ти век. Днес има пазарни бестселъри с кратък живот.- до следващия "бестселър".

    Коментиран от #6

  • 6 чети Ницще

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стефан Петров":

    орк !

    Коментиран от #9

  • 7 Тоалетна хартия

    3 4 Отговор
    Промиват мозъците на хората с извръщения, като на стивън кинг. Пълен психопат и само психопат може да харесва негова"""творба""!!!!

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 8 хапвай я

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоалетна хартия":

    леко използвана
  • 9 Стефан Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "чети Ницще":

    Чета не само Ницше, но и Шопенхауер, Лев Шестов, Фернан Бродел, Николай Бердяев и др. Това надявам се,че ви е достатъчно господине.
  • 10 Подпалвач

    4 0 Отговор
    Те такова едно ни трябва за парламента...
  • 11 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоалетна хартия":

    Да сте чел някоя книга от него . Изкуплението Шоушенк е по негова книга . Какво психарско има . И последните му книги са повечето трилър не са психо .
  • 12 🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    1 0 Отговор
    Аз пък искам да направят филм по Бягащия Човек . Но точно по книгата не пази измислица която бяха направили със арнолд . Чиста фантастика и то доста добре написана .
  • 13 Гост666

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоалетна хартия":

    Щом не ви харесва не го чети . Но бих ви предложил да прочетете . Очите на дракона ,Търси се , Мистър Мерцедес , Долорес Клейборн , Мизъри, Гняв . В тях няма нищо психарско . Играта на Джералд също.