12 Април, 2022 10:55 2 256 3

Обявиха името на новия директор на Народния театър "Иван Вазов"

  • народен театър иван вазов-
  • иван вазов-
  • директор-
  • васил василев

Министерство на културата обяви, че победителят в конкурса за нов директор е Васил Василев

Обявиха името на новия директор на Народния театър "Иван Вазов" - 1
Снимка: БГНЕС

Васил Василев ще бъде новият директор на Народния театър „Иван Вазов“, предаде БГНЕС. Министерството на културата обяви официално резултатите от проведените конкурси за директори на театри в страната.

На първо място за поста директор на Народния театър е класиран Васил Василев, а на второ – режисьорът Бойко Богданов. Досегашният директор Мариус Донкин е класиран на последно - четвърто място, а другият кандидат Сава Драгунчев - на трето. Следва подписване на заповед от министъра на културата, с която новият директор официално трябва да встъпи в длъжност.



Резултатите от конкурса са обявени официално днес след седмица на скандали. По-рано министър Атанас Атанасов обяви, че не е подписал протокоола за назначаването на Василев заради съмнения за нередности при провеждането на конкурса.

По думите му един от кандидатите е бил в нетрезво състояние, а един от членовете на комисията е напуснал преди края на конкурса. Затова е разпоредена проверка.

Досегашният директор на Народния театър „Иван Вазов" Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов, нарече конкурса „лъжовен" и обеща да оспорва резултатите.

Миналата седмица оставката на културния министър беше поискана от редица дейци на културата, след като Атанасов публикува видеоклип от министерския си кабинет, който предизвика разнопосочни реакции. Тогава министърът обяви за NOVA, че няма да подава оставка.

„Категорично не приемам тази подигравка от начина на провеждане на този конкурс. Това за мен недопустимо. В този смисъл, искам оставката на този министър. Бях склонен да приема младостта, бях склонен да приема незнанието. Не мога обаче да си обясня съществуването на това място без опит, без възможност да познаваш културата и да реализираш тази промяна”, каза Донкин.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха🤣

    1 1 Отговор
    Досегашният директор Мариус Донкин е бесен, че го изритаха с конкурс.
  • 2 правила и конкурси

    1 1 Отговор
    "Мариус Донкин преди години беше кандидат на ДПС за общински съветник в София. Смята се, че именно благодарение на движението той печели конкурса за директор на Народния театър"❗❗❗Партийните назначения свършиха. Вече има правила и конкурси!
  • 3 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    АМА МИНИСТЪРАТ Е ЗАЕТ ПРАВИ СИ СЕЛФИ МОМЧЕТО.