Last news in Fakti

17 Май, 2022 10:30 2 037 12

Билетите за Deep Purple свършват бързо

  • deep purple-
  • концерт-
  • турне-
  • билети

Концертът на рок легендите у нас ще бъде на 29 май

Билетите за Deep Purple свършват бързо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Остават по-малко от две седмици до срещата на българската публика с една от най-великите рок банди в света "Deep Purple".

Поради големия интерес на феновете билетите за концерта са почти изчерпани. Остават ограничено количество пропуски, които могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим в цялата страна.

Концертът на "Deep Purple" у нас ще се състои на 29 май в зала "Арена Армеец" като част от световното турне на легендарните музиканти. Обиколката по земното кълбо на групата започна по-рано тази година и ще продължи до началото на 2023 г. Преди да се качат на българската сцена, "Deep Purple" ще свирят в Израел, Турция и Македония, а веднага след концерта си в София бандата ще се отправи към Франция, Беглия, Германия, Норвегия и Италия.

Очаква се мащабното шоу да продължи близо два часа, а изненадите в репертоара ще да повече от приятни. В зала "Арена Армеец" ще се насладим на шоуто на Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Еъри и Саймън Макбрайд, който ще замести китариста Стийв Морз по време на турнето. Причината за отсъствието на Стийв Морз е лична - музикантът ще остане до съпругата си Джанин Морз, която е болна от рак. В официално изявление по темата Морз споделя, че моментът за цялото му семейство е изключително труден и той е длъжен да бъде близо до тях. Музикантът остава член на бандата и обещава да се завърне на сцената, когато нещата се подобрят, а дотогава негов достоен заместник ще бъде талантливият китарист Саймън Макбрайд, който неведнъж е свирил с групата.

"За мен е чест и привилегия да имам възможността да свиря за такава иконична рок банда като Deep Purple. Tе са невероятни музиканти и хора и съм изключително развълнуван да се кача на една сцена с тях, за да изпълним някои от най-легендарните им песни. Мислите ми остават със Стийв и неговото семейство и се надявам всичко да се оправи.", коментира Саймън Макбрайд.

Организатор на събитието е NUCOAST CONCERTS.

Формирана през 1968 г., легендарната английска банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил.

Заедно с "Led Zeppelin" и "Black Sabbath" са определяни като "нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 1970-те", а през годините Deep Purple са вдъхновявали редица банди като Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns 'n' Roses. 50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят - Deep Purple заслужено влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016-а, печелят признание в категорията "Легенди" на Световните музикални награди през 2008-а, а музикалната радиостанция Planet Rock ги определя като "Петата най-влиятелна група в музиката".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    6 0 Отговор
    Пърпъл без Ричи Блекмор.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 ДА, за съжаление

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трън":

    аз го гледах със съпругата му Candice, Bleakmore night, live чудесен ренесанс, за мен си остава най добрия китарист на всички времена, но и Браян Мей е изключителен 🎸👌

    Коментиран от #4

  • 3 Искрен

    0 0 Отговор
    И аз свършвам бързо
  • 4 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДА, за съжаление":

    Трудно е бъде провъзгласен за най-добрия китарист,нека за това се произнесат специалисти-музиканти,но лично за мен таланта му на композитор го издига на ниво да бъде изобщо един от иконите на рок-музиката.И доказателство за това е как се променя музиката и какви са успехите на Пърпъл с него и без него.
  • 5 ComfortablyNumb

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Трън":

    Ричи мрази Пърпъл. Поинтересувайте се малко и стига с тоя Ричи! В едно интервю казва че нямал търпение да дойде Морз че да се отърве той от Пърпъл... Няма майтап!

    Коментиран от #7

  • 6 ъъъ

    1 0 Отговор
    Ама май няма да свършат...
  • 7 Трън

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ComfortablyNumb":

    Враждата е между Ричи Блякмор и Ян Гилън.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ComfortablyNumb

    0 0 Отговор
    Тъпи мисирки ! Как да направо поинт че Ричи мрази Пърпъл без думите на Ричи казани ИЗЩЯЛО на английски след като глупавите ви вашите недоразумения "статии" са пълни с думи на английски !?
  • 10 ComfortablyNumb

    0 1 Отговор
    Ето думи от "статията" ви на английски - Deep Purple NUCOAST CONCERTS Led Zeppelin" и "Black Sabbath Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns n Roses Planet Rock
    Кафа от тъпундери мисирки!
  • 11 Рахат Локумич

    1 0 Отговор
    Без Лорд, без Ричката или Ковърдейл, този Пъпрпъл не е онзи Пърпъл. Край на коментарите. Благодаря за вниманието.
  • 12 днес

    0 1 Отговор
    Пуснете си концерти на Пърпъл от началото на тази година - за съжаление със сигурност ще се откажете от този в София. Всяко нещо си има начало и за жалост - край. По-добре у дома с уредбата и студийните записи от преди години .....