Last news in Fakti

1 Август, 2022 22:17 1 582 5

Box Office: Слаб уикенд по родните киносалони

  • box office-
  • кино

Старите заглавия едва бяха изместени от премиерата на „DC лигата на супер-любимците“

Box Office: Слаб уикенд по родните киносалони - 1
Снимка: Alexandra Film

Изминалият уикенд в родния боксофис не бе от най-вълнуващите. Нито един от филмите на голям екран не събра повече от 8 хил. зрители, независимо от факта, че имахме и анимационна премиера, по данни от Националния филмов център.

DC лигата на супер-любимците“ все пак събра най-много почитатели в кината из страната - 7 856, от които студиото ще отчете само 77 398 лв. приход. Филмът се провали и на световния боксофис, където отчете общо $41,4 млн. Можем да кажем, че това бе някак очаквано с оглед качеството на анимационния филм. Както по-рано ви информирахме, заглавието далеч не е най-добрата продукция по комиксите на DC и аудиторията изглежда даде своята логична оценка.

На второ място по гледаемост е „Миньоните 2“. Филмът е на голям екран от пета поредна седмица, но ето, че продължава да се радва на огромно внимание в България. 6 577 души са го гледали през уикенда, а общият приход от премиерата насам се равнява на 1 819 830 лв. Съвсем резонно е да заключим, че в следващите няколко дни ще прехвърли 2 млн. лв.

На трето място българският зрител поставя „Тор: Любов и гръмотевици“ с 4 684 продадени билета за изминалите три дни. Изгледите обаче са за стихване на интереса към него, така че създателите едва ли могат да очакват, че ще пожъне още сериозен успех.

Елвис“, „Топ Гън: Маверик“, „Сиракът: Първо убийство“ и „Джурасик Свят: Господство“ са единствените останали филми, които събират между 1-2 зрители.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    11 0 Отговор
    Не си заслужават парите повечето са бози от години нищо поучително не правят.С 2-3 артисти искат да изкарат милиарди
  • 2 Ми то тия

    12 0 Отговор
    глупости дето ги дават в кината не си заслужава да се дават пари за да ги гледаш...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами боксът ще си остане празен

    6 1 Отговор
    За 10лв няма да гледаме американски глупости. Втръснали са ни както и "демокрацията".
  • 5 плюс минус

    8 1 Отговор
    В МОЛа в родния ми град има кино с десетина салона.
    Вече не ги посещавам, защото прожекциите започват с трийсетина минути реклама.
    Звукът на самия филм е с много високи децибели и човек оглушава.
    Явно собствениците на тези киносалони не са професионалисти.