16 Август, 2022 10:31 1 286 1

Джони Деп режисира филм за Модилияни, продуциран от Ал Пачино

  • джони деп-
  • режисьор-
  • актьор-
  • ал пачино-
  • модилияни-
  • биографичен филм

Деп се завръща на режисьорския стол 25 години след като го направи за последно

Джони Деп режисира филм за Модилияни, продуциран от Ал Пачино - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Джони Деп може да не се е снимал във филм от две години покрай съдебните си драми, но не е режисирал от четвърт век. 25 години след пълнометражния си режисьорски дебют "Смелият" - в който той и игра заедно с легендата Марлон Брандо, Деп отново ще застане зад камерата. Новината идва само четири дни, след като той получи първия си актьорски ангажимент от 2019 г. насам - във френската историческа продукция "Жан дю Бари".

Деп ще режисира "Модилияни", биографична драма за италианския художник, съобщава Variety, цитира в. Сега. Продуцент ще бъде друг актьор от световна величина - Ал Пачино. Копродуцент е Бари Навиди, с когото Пачино е работил върху "Венецианския търговец" и "Саломе". Сценарият стъпва върху пиеса на Денис Макинтайър, а действието се развива в Париж през 1916 г. То проследява 48 часа на италианския художник и скулптор Амедео Модилияни, "дълго смятал себе си за критически и пазарен провал" (според прессъобщението на филма), които ще преобърнат живота му, подпечатвайки репутацията му на легенда.

"За мен е голяма част да пренеса на екрана живота на г-н Модилияни - и пристъпвам към тази задача с истинско смирение", казва Деп в изявление. "В живота му е имало много трудности, но накрая и триумф - универсална човешка история, в която зрителите могат да се познаят."

Филмът е пореден опит на Джони Деп да рестартира кариерата си, след като обвиненията на бившата му съпруга Амбър Хърд в домашно насилие и последвалите съдебни дела разклатиха репутацията му и станаха причина той да загуби ролите в касовите франчайзи "Карибски пирати" и "Фантастични животни и къде да ги намерим". След като през юли спечели делото обаче, вятърът започна да се обръща. Засега Холивуд все още не е изразил желание отново да прибере обратно в обятията си отритната звезда, но европейските продуценти охотно протягат ръка за работа с него.

Последният филм на Деп към момента е "Минамата", чиято премиера бе на "Берлинале" през февруари 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    5 0 Отговор
    Пожелавам успех на този бъдещ филм за Модилияни!
    Интересно е кой актьор ще "влезе" в образа на художника.
    Преди двадесетина години също имаше прекрасен филм за този творец.