Last news in Fakti

24 Декември, 2022 11:25 1 107 1

Работното време на музеите в София ще е съкратено по празниците

  • музеи-
  • софия-
  • столица-
  • работно време

Националният музей „Земята и хората“ ще почива от 24 до 28 декември, както и от 31 декември до 2 януари, включително

Работното време на музеите в София ще е съкратено по празниците - 1
Снимкa: Shutterstock

Музеите в столицата ще почиват по Коледа. Част от музейните институции ще работят в някои от официалните празнични дни, предава БТА.

Експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) няма до 28 декември, включително и от 31 декември до 3 януари, отбелязват от НВИМ. Посещение в музея може да се направи на 29 и 30 декември, както и от 4 януари, когато музеят ще работи с обичайния си график за посетители от сряда до неделя.

Националният музей „Земята и хората“ ще почива от 24 до 28 декември, както и от 31 декември до 2 януари, включително.

Националният природонаучен музей при БАН ще е с празнично работно време на 24 и 31 декември, от 10:00 до 13:00 часа. Музеят няма да работи на 25 декември и на 1 януари.

Националният археологически музей няма да приема посетители от 24 до 26 декември, както и 1 и 2 януари.

Постоянната експозиция и временните изложби в централната сграда на Регионалния исторически музей в столицата (РИМ-София) ще са отворени от 27 до 30 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ричард Естес

    0 0 Отговор
    Дано това намалено работно време не попречи на видния нашенски екземпляр - Бойко от Банкя , да посети някой музей , театър или постановка ! Няма такава опасност , нали ? Културните мероприятия не са му сила и приоритет. Виж , друго си е , ако беше ФИЗкултурно нещото ..............