28 Декември, 2022 17:07 1 612 2

Гръцкият Брус Спрингстийн с концерт в Античния театър в Пловдив

  • йоргос даларас-
  • гръцки певец-
  • концерт-
  • брус спрингстийн-
  • пловдив-
  • античен театър

Йоргос Даларас ще пее на родните фенове в Пловдив на 2 септември 2023 г.

Провъзгласен за "гръцкия Брус Спрингстийн", той се нарежда сред най-големите феномени на поп музиката на Средиземноморието от последните десетилетия. Концертът на суперзвездата Йоргос Даларас ще се състои на 2 септември 2023 г. в Античния театър в Пловдив – великолепен спектакъл, включващ подбрани класики от огромния му и впечатляващ репертоар, съобщават организаторите на концерта BG Sound Stage.



Даларас е необикновен артист, пътешественик, неспокоен музикант, който твърдо вярва в индивидуалния характер на гръцката музика, в нейната сила и емоция, и в същото време в нейното световно звучене. Неуморните му пътешествия пренасят музиката на Гърция по всички краища на света и го превръщат в най-успешния в световен мащаб гръцки изпълнител.

Считан е за човека, който възражда стила ребетико и го прави популярен не само в Гърция, но и в целия свят. Даларас е провъзгласен също и за баща на гръцкия блус, дълбоко повлиян от гръцкия фолклор, като прибавя към песните си и интересни елементи от латино музиката и дори фламенко влияния.

Работи с най-големите гръцки композитори като Микис Теодоракис, Янис Маркопулос и Манос Хадзидакис. С Теодоракис издават заедно албум по стихове на Янис Рицос за първи път през 1974 г. след падането на Гръцката военна хунта.

Издал е над 40 албума в дългата си и блестяща кариера, първият още на 18-годишна възраст, който веднага се превръща в хит. С повече от 20 милиона продадени копия на албуми, напълно разпродадени зали из целия свят и колаборации със световни музиканти като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Йоргос Даларас си спечелва титлата на най-популярния и успешен гръцки изпълнител в световен мащаб.

Пял е в най-престижните музикални зали по света като парижката "Олимпия“, лондонския Royal Festival Hall, на стадион "Уембли". Два пъти пълни Олимпийския стадион в Атина с над 160 000 зрители – събитие, запомнено като единствено по рода си в Гърция. Кофи Анан го приветства като един от седемте посланици на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Програмата му в Пловдив ще включва подбрани класики от огромния му богат репертоар – изключителен концерт, който показва най-важните етапи от живота на този велик гръцки певец. Оркестър от духови инструменти, китари, задължително гръцки бузуки и вокали придружават Йоргос Даларас в този великолепен спектакъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 името на ВИМЕТО

    2 1 Отговор
    А българският Меси от Банкя ще отиде ли на концерта ? Ще отиде , ако му свирят любимата песен - Батальонът се строява !!!
  • 2 Анонимен

    1 1 Отговор
    Умряла история. Обикаля да събере някое евраки.