Last news in Fakti

30 Август, 2013 12:03 4 114 0

Почина Ана-Мария Тонкова

  • ана-мария тонкова-
  • почина-
  • бг радио

Създателката на БГ Радио си отиде след тежко боледуване

Почина Ана-Мария Тонкова - 1
Снимка: БГ Радио
След тежко боледуване днес (30 август) почина музикалната журналистка Ана Мария Тонкова - дългогодишен директор и един от основателите на БГ Радио, съобщиха от медията. 
 
В нейна памет днес в ефира на БГ РАДИО ще звучат най-хубавите български песни – с обич от целия екип на БГ Радио и в знак на съпричастност към загубата на семейството и приятелите на Ана Мария Тонкова.
 
След 12 ч. на обяд ефирният телефон 02 953 32 38 ще бъде отворен за всички слушатели, приятели и музиканти, които искат да споделят спомените си за нея с нас.
 
Ана-Мария Тонкова е родена в София и от малка е свързана с музиката.
 
Завършва средното си образование в музикално училище "Любомир Пипков", а по-късно завършва висше в Държавната консерватория със специалност "Пиано и теория на музиката". Тя участва в създаването на радио "Експрес" през 1992 година. Била е музикална редакторка в БНР, която помним от култовите предавания „Тик-так” и от „Пулсиращи ноти”.
Последните 16 години отдаде живота си на БГ Радио и българската музика.
 
Обичаме те, Ани!“, пишат колегите й на интернет страницата на радиото.
 
Поклон!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА