Last news in Fakti

30 Март, 2023 11:58 1 592 0

"Фирмата" на Джон Гришам получава своето продължение след 32 години

  • джон гришам-
  • книга-
  • бестселър-
  • фирмата-
  • размяната-
  • продължение

Продължението на бестселъра ще се казва "Размяната"

Един от най-известните адвокати в литературата, Мич Макдиър от „Фирмата“ на Джон Гришам, скоро ще се върне в действие - и отново ще има огромни проблеми, съобщава АП.

От издателство „Дабълдей“ обявиха, че „Размяната“ (“The Exchange”) на Гришам, продължение на световния му бестселър отпреди 32 години, ще бъде публикувана на 17 октомври, допълва БТА. Действието в новия роман се развива 15 години след като Макдиър и съпругата му Аби помагат за разкриването на връзки с подземния свят в кантора в Мемфис и бягат, за да спасят живота си. Сега семейство Макдиър са в Ню Йорк, където той е партньор в най-голямата международна правна кантора в света.

„Работата му го отвежда по цялото земно кълбо и невинаги на безопасни места“, казва Гришам в изявлението си и добавя: „По време на пътуване до Либия негов доверен сътрудник е отвлечен и го заплашват с екзекуция, ако не плати огромен откуп. Само Мич може да уреди размяната и се надявам читателите да се забавляват с романа толкова, колкото и аз при написването му“.

„Фирмата“ е втората книга на Гришам след „Време да убиваш“ и основа за едноименния хитов филм с Том Круз в главната роля. През 2012 г. тя е адаптирана в телевизионен сериал с Джош Лукас в главната роля, чието действие се развива десет години след оригиналната история.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА