Last news in Fakti

4 Април, 2023 10:07 3 097 6

Премиерата на "Индиана Джоунс 5" ще бъде на кинофестивала в Кан

  • индиана джоунс-
  • кан-
  • премиера-
  • мартин скорсезе-
  • харисън форд

Продукцията се казва "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") и ще бъде показана на 18 май

Премиерата на "Индиана Джоунс 5" ще бъде на кинофестивала в Кан - 1
Снимкa: БГНЕС

Световната премиера на петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс ще бъде на на 76-ото издание на кинофестивала в Кан, предадоха Асошиейтед прес и АФП, като цитираха организаторите на събитието.

Продукцията се казва "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") и ще бъде показана на 18 май, съобщава БТА.

Кинофорумът също ще отдаде почит на 80-годишния Харисън Форд и филмовата му кариера.

Премиерата на "Индиана Джоунс 5", режисиран от Джеймс Манголд, ще бъде петнадесет години след тази на "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" от 2008 г. Четвъртият филм за приключенията на археолога, в чиято роля се превъплъщава Форд, също беше в Кан.

Филмът ще излезе в киносалоните в края на месец юни.

Това ще бъде вторият филм, който ще бъде представен за първи път в рамките на 76-ото издание на кинофестивала в Кан, който тази година ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май.

В края на миналата седмица беше съобщено, че по време на кинофорума на Френската Ривиера ще бъде представен и новият филм на Мартин Скорсезе - "Убийците на цветната луна" ("Killers of the Flower Moon"). Продуциран е от платформата Епъл Ти Ви плюс и е вдъхновен от романа "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" на Дейвид Гран. Той разказва за серийни убийства на индианци от 20-те години на миналия век. Продукцията на Скорсезе е с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро. Представянето е планирано за 20 май.

Цялата програма на кинофестивала в Кан предстои да бъде обявена на 13 април.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    1 6 Отговор
    Първия филм беше готин. Оттам нататък темата доста се поизтърка.
  • 2 телегледател

    1 1 Отговор
    Тутутуууу тутуууу тутуууу ту тууу и Инди изважда камшика, екшъна започва! 😀 Помня 2008 мислехме, че това е краят, а сега Инди се завръщааа.
  • 3 Цъцъ

    6 0 Отговор
    Дано не са вкарали и в тоя филм LGBTQIA+ ценностите на либерален Холивуд, ама.... надали 🌈🤮
  • 4 Кадир

    2 2 Отговор
    Кой ще го гледа Индиана пенсионера. Някои хора в Холивуд не знаят кога да спрат.
  • 5 фАНТОМасс

    0 1 Отговор
    Скоро Харисън Форд ще се пенсионира и тогава идеалния негов заместник в сериала за Джоунс би бил нашенския юнак Бойко Борисов. И осанката , и интелекта , и излъчването му са достатъчни , за да поема щафетата на главен герой ! Би изглеждал величествено и комично !
  • 6 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    С патерици и бастун ли ще е ? Изпил ли си е хапчетата преди това , за простата и сърце ?