Last news in Fakti

6 Май, 2023 16:10 1 361 3

Ръсел Кроу ще получи награда "Кристален глобус"

  • ръсел кроу-
  • кристален глобус-
  • кинофестивал

Актьорът ще получи почетна награда за принос в световното кино

Ръсел Кроу ще получи награда "Кристален глобус" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Ръсел Кроу ще бъде почетен на предстоящия 57-и Международен филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия, съобщи "Скрийн дейли", предава БТА.

Той ще получи "Кристален глобус" за изключителен принос към световното кино - почетно отличие, връчвано преди на Робърт де Ниро, Хелън Мирън, Джулиан Мур. Миналата година с отличието бе удостоен Джефри Ръш.

Австралиецът Ръсел Кроу ще свири и на церемонията по откриването на форума в петък, 30 юни. Той ще се качи на сцената с групата си. В рамките на фестивала ще бъде показан и филмът на режисьора Питър Уеър с участието на Кроу "Господар и командир" по повод 20-ата годишнина от създаването му. Продукцията е отличена с награда "Оскар".

Актьорът Джони Деп пък ще участва в трейлъра на фестивала през 2023 г. В трейлърите на фестивала в Карлови Вари обикновено участват видни гости на форума от предишни издания, сред които Хелън Мирън, Джуд Лоу и Харви Кайтел.

Кинофестивалът в Карлови Вари ще се проведе от 30 юни до 8 юли. На него ще бъде представена ретроспектива на филми от Иран. Почетна награда ще бъде дадена и на чешката актриса Даниела Коларжова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Велик!!!
  • 2 Клеопатра

    4 0 Отговор
    Гладиаторе,наистина си велик! Бъди жив и здрав.
  • 3 Макс

    1 0 Отговор
    Браво ,той е пример за всеки млад актьор .Жив и здрав !