Last news in Fakti

1 Юли, 2023 15:38 1 243 2

Ръсел Кроу получи награда на кинофестивала в Карлови Вари

  • ръсел кроу-
  • награда-
  • кинофестивал-
  • карлови вари-
  • чехия

Започна 57-ото издание на филмовия фестивал

Ръсел Кроу получи награда на кинофестивала в Карлови Вари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Чешкият филмов фестивал в спа курорта Карлови Вари започва с връчване на награда на актьора Ръсел Кроу, съобщи АП. Тазгодишното издание е 57-ото в историята на кинофестивала.

Ръсел Кроу, който е носител на награда "Оскар" през 2001 г. за филма "Гладиатор", ще бъде почетен за своите заслуги към света на киното на откриващата церемония в петък вечер.

Роденият в Нова Зеландия актьор ще свири с групата си "Индор Гардън Парти" в петък и ще представи филма си "Господар и командир: Далечният край на света" на следващия ден.

Организаторите ще връчат почетни награди на шведската актриса Алисия Викандер и на шотландския актьор Юън Макгрегър.

Кинофестивалът в Карлови Вари ще продължи до 8 юли. Журито ще определи носителя на наградата "Кристален глобус" измежду 11 филма, допълва БТА.

Два филма с българско участие ще се борят за "Кристален глобус" на тазгодишното издание, съобщи по-рано "Скрийн дейли". "Уроците на Блага" е най-новият филм на Стефан Командарев, а "Гражданинът светец" е копродукция на Грузия, Франция и България.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 3 Отговор
    Странни критерии за избор на герои на Чешкия филмов фестивал. Филмът "Гладиатор" не може да се нарече шедьовър, а актьорът Ръсел Гроу - гений. Всичко това прилича на подкуп.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.