Last news in Fakti

3 Юли, 2023 14:45 693 0

Юън Макгрегър получи Наградата на председателя на фестивала в Карлови Вари

  • юън макгрегър-
  • награда-
  • карлови вари-
  • кинофестивал-
  • приз

"Имам голям късмет, че съм актьор и обичам това, което правя", каза актьорът

Юън Макгрегър получи Наградата на председателя на фестивала в Карлови Вари - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Юън Макгрегър получи Наградата на председателя на кинофестивала в Карлови Вари в събота вечер, съобщи "Ческе новини".

Шотландският актьор, режисьор и продуцент получи почетния приз от ръцете на актьора Иржи Бартошка, който е начело на кинофорума. Макгрегър беше в компанията на дъщеря си Клара, която покани при себе си на сцената. "Имам голям късмет, че съм актьор и обичам това, което правя", каза актьорът.

"Сякаш е сън да бъда тук", каза Клара Макгрегър.

Криерата на Юън Макгрегър започва през 90-те години с роля в телевизионен сериал. По-късно стартира сътрудничеството му с режисьора Дани Бойл. За ролята си в "Плитък гроб" печели отличие за най-добър британски актьор. Филмът "Трейнспотинг" го превръща в международна сензация. Адаптацията на романа на Ървин Уелш става вторият най-успешен британски филм на всички времена.

В света на холивудските филми Макгрегър навлиза с ролята на Оби_Уан Кеноби от "Междузвездни войни". Участва в "Блек Хоук" на режисьора Ридли Скот и в "Мулен Руж" под режисурата на Баз Лурман.

Филмът за легендарното парижко кабаре му носи първа номинация за 'Златен глобус", допълва БТА.

Дебютът на Макгрегър като режисьор е през 2016 г. с екранизацията на романа на Филип Рот "Американски пасторал". Година по-късно се връща към съвместната работа с Дани Бойл за снимките на "Трейнспотинг 2".

Макгрегър продуцира историческия минисериал "Джентълмен в Москва".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА