Last news in Fakti

26 Юли, 2023 08:17 2 824 4

"Клас 90" - нов български филм с участието на Любо Нейков, Юлиан Вергов, Параскева Джукелова и Стефка Янорова

  • клас 90-
  • филм

Режисьор е Бойко Боянов, за когото този филм е пълнометражен дебют

Любо Нейков, Юлиан Вергов, Параскева Джукелова и Стефка Янорова са част от актьорския състав на новия български филм "Клас 90". Лентата ще излезе по екраните през следващата година. Сюжетът е близък до голяма част от българите и от екипа са сигурни, че ще е интригуващ, защото в основата му е среща на съученици години след завършването на гимназията, пише БНР.

Снимките продължиха 18 дни в хотел в столичния квартал "Симеоново", където десетина съученици от гимназията празнуват 30 години от завършването си. Купонът не се развива според очакванията и празнуващите прекарват една бурна нощ, пълна с изненади и обрати. Очакваният купон, на който да си спомнят младостта, за много от тях се превръща в изненадващо преживяване – на повърхността изплуват стари и нови травми, които ги преследват от години.

Продуцентът Матей Константинов, който стои зад филми като "Дзифт", Love.net, "Вездесъщият" и тв сериала "Порталът", казва, че екипът прави тази продукция с амбицията за голям пълнометражен филм, а всъщност е нискобюджетен.

Режисьор е Бойко Боянов, за когото този филм е пълнометражен дебют. Той е и сценарист, заедно със Станислав Тодоров-Роги.

Жанрово "Клас 90" е драма с елементи на комедия, като забавните моменти не пречат на историята да бъде сериозна и дълбока и едновременно да разсмива, казват от екипа на филма. И докато всички помнят кой открадна дневника, много по-големи тайни излизат наяве в паметната нощ, в която се развива целият сюжет на филма.

Една от актрисите е германката Катрин Йене, защото в "Клас 90" има герой, който от дълги години е емигрирал в родината ѝ. Това е Юлиан Вергов, който влиза в образа на неин съпруг, дошъл си в България за въпросната среща на съученици.

Любо Нейков казва, че филмът е носталгичен не само за него, а за едно цяло поколение. Той е собственикът на хотела, събрал съучениците. Георги Златарев влиза в ролята на адвокат. На екрана в "Клас 90" ще видим още Робърт Янакиев, Биляна Петринска, Стефан Денолюбов, Елена Атанасова, Надя Конакчиева и още Параскева Джукелова и Стефка Янорова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуньо Простиа

    5 0 Отговор
    Дано да не е поредната българска глупост, дето ще я гледат само роднините на участниците
  • 2 Загрижен

    4 0 Отговор
    Ще бъде поредната бозъ, която дори самите актьори, любовниците им и семействата им няма да гледат. Мисия Лондон беше последният, който можеше да се гледа.
  • 3 Ханку Брат

    1 0 Отговор
    Те не че нашите толкова си могат. Просто великите ни режисьори искат да разгърнат до край образите и да покажат висша форма на майсторлък. Резултата е нещо, което изглежда изкуствено 😵
  • 4 Нема нужда

    2 0 Отговор
    от тия тотални некадърници, то и не им се разбира какво мрънкат.