Last news in Fakti

17 Септември, 2023 18:51 1 023 3

Започнаха репетициите на „Боже мой“, моноспектакъл на Христо Мутафчиев в Народния

  • христо мутафчиев-
  • теа денолюбова-
  • боже мой-
  • моноспектакъл-
  • народен театър

Текстът е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб

Започнаха репетициите на „Боже мой“, моноспектакъл на Христо Мутафчиев в Народния - 1

Автор е Теа Денолюбова. Текстът е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, художник е Елица Георгиева.

„Ако Бог е любов, то това е вашата любов. Аз искам да обичам като вас. Искам да съм баща на едно момиче. То загуби своя и аз искам да го заместя. Много странна работа, като събера сили, ще ви разкажа и за нея…“.

Това са само част от провокативните думи на персонажа, когото ще видим на сцената – изпълнен с божествена сила или пък самият Божий син, който истински се удивява на умението на хората да се справят със случващото им се. Как носят невидимите си кръстове? Как се е справил Йохан Себастиан Бах, например? „В края на всяка партитурата Бах винаги пишеше Soli Deo Gloria – Слава само на Бога, а в началото – Господи, помогни.“

Премиерата ще бъде на 20 ноември на Камерна сцена в Народния театър.

Теа Денолюбова е родена във Варна, завършва гимназия в родния си град, а след това Art direction и реклама в Istituto Europeo di Design в Милано. Към ноември 2019 Теа Денолюбова е главен редактор на сайта за култура и изкуство „АртАкция“. Един от организаторите на фестивала за писане за сцена и екран „From Page to Stage“ във Варна. Брат ѝ е актьорът Стефан Денолюбов.

Творчество
„Боян“ (2012, ИК Сиела, 978-954-28-1137-4)
„Сложи ме на пауза“ (2012, ИК Сиела, 978-954-28-0801-5)
„Моята булчинска рокля“ (автор в сборника, ИК Колибри, 978-619-02-0744-3)
„Бащите не си отиват“ (автор в сборника, ИК ICU)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бибитко

    6 0 Отговор
    Мутафчиев така ръмжи като говори,че нищо не му се разбира.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахо

    3 0 Отговор
    Тая джибра и той какви моноспектакли прави бе? Да се скрие да не досажда на хората