Last news in Fakti

30 Септември, 2023 11:31 942 0

Музикалният театър открива сезона с романтичен концерт-спектакъл

  • музикален театър-
  • концерт-
  • премиера-
  • виенски валс

Първото събитие от календара на театъра е премиерата на “Приказка за виенския валс”, на 1 октомври

По традиция на Международния ден на музиката Националният музикален театър открива своя нов творчески сезон.

Първото събитие от календара на театъра е премиерата на концерт-спектакъла “Приказка за виенския валс”, на 1 октомври, от 17.00ч. Концерт-спектакълът е вдъхновен от най-красивата и романтична музика, завещана ни от оперетните класици – Лехар, Калман и Йохан Щраус – син, пише obache.bg.

Талантливите солисти, оркестър, хор и балет на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ ще посрещнат своята публика за своя 106- ти сезон. Освен на познатия репертоар, през ноември, зрителите ще могат да се насладят и на премиерата на ненадминатата класика – мюзикъла “Целуни ме, Кейт” от Коул Портър- спечелил две награди „Tони“ за най-добър мюзикъл и най-добро либрето.

Със същото заглавие и за първа година Музикалният театър се включва в инициативата “Нощ на театрите”.

През сезона звездите на първия и единствен Национален музикален театър в страната ще представят истински парад на най-любимите шедьоври от оперетната класика, световно известни мюзикъли, както и много заглавия за деца.

Оперетното изкуство е празнично, то създава бляскава атмосфера на великолепие и красота. Билетите за всички планирани спектакли са вече в продажба в обновения сайт https://musictheatre.bg/ и на касата на Музикалния театър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА