Last news in Fakti

12 Декември, 2014 16:18 1 420 0

Най-голямата изложба, посветена на Елвис Пресли

  • елвис пресли-
  • изложба-
  • лондон-
  • костюми-
  • автомобили-
  • "о2 арена"

Тя се открива днес в Лондон и ще може да се види до август догодина

Над 300 лични вещи на Елвис Пресли бяха доставени в лондонския изложбен център „О2 Арена“, където днес се открива най-голямата в историята експозиция, посветена на живота и творчеството на Краля на рока. Изложбата ще може да се види до края на август 2015 г. и според организаторите ще привлече над 100 000 посетители от цял свят. Гостите ще могат да разгледат автомобилите, китарите, редки винилови плочи, сценични костюми и други атрибути, принадлежали на легендарния певец, съобщи британският „Телеграф“.

Сред най-интересните експонати са пръстенът му с 16-каратов диамант и девиз TCB (Taking Care of Business – Грижи се за бизнеса), розовият Cadillac Fleetwood от 1955 г., гащеризонът American Eagle от концерта му Aloha from Hawaii, масата, на която Пресли е играл през 1965 г. билярд с членовете на „Бийтълс“, албум със снимки на 2-годишната му дъщеря Лиса Мари от единствената му законна съпруга Присила.

"Главна задача на нашата експозиция е да покажем на хората не само Елвис звездата, но и човека – любящ син, съпруг и баща“, обяснява директорът на „Грейсленд“ - къщата музей на Елвис в Мемфис, Тенеси, специално пристигнал от САЩ за събитието. Според него изложбата ще пресъздаде класическия дух на рокендрола от 60-те и 70-те, чийто символ е Елвис Пресли.

Елвис Пресли (1935-1977) е един от най-успешните в комерсиално отношение музиканти на ХХ век и една от най-влиятелните фигури в поп културата. Той има 3 награди „Грами“ (от 1968, 1973 и 1975 г.) и през 1986 г. е увековечен посмъртно в Залата на славата на рокендрола. Творчеството му включва 150 албума, разпродадени в тираж над 1 милиард екземпляра по целия свят и дълго заемали първите места в хитпарадите. Той е и на челно място в списъка на най-добре печелещите след смъртта си знаменитости, а на търгове колекционери от цял свят наддават с баснословни суми за реликви, принадлежали някога на кумира им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА