Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 10:23 1 851 0

Ето и големите победители на наградите Грами

  • грами-
  • награди-
  • сам смит-
  • музикални награди

Британецът Сам Смит си тръгна с четири отличия от общо шест номинации

Сам Смит и Бек триумфираха с невероятните си отличия и постижения в музикалния бранш на 57-те годишни награди Грами, но те не бяха единствените победители. От Джеф Амънт и Еди Ведър, използващ псевдонима "Джером Търнър" от Pearl Jam, които се разписаха в категорията за най-добра обложка на албум, през Еминем, който спечели шеста Грами за най-добър рап албум до Бионсе, която прибра грамофонче за най-добър Surround Sound албуми в в неделя вечерта в Стейпъл сентър", в Лос Анджелис бе пълно с лауреатите на Грами, пише списание "Ролинг Стоунс".

Мадона, Кейти Пери, Риана, Кание Уест и сър Пол Маккартни бяха сред изпълнителите по време на церемонията в Лос Анджелис.

Ето и основните категории и победители:

Албум на годината: Morning Phase - Бек
Запис на годината: Stay With Me - Sam Smith
Песен на годината: Stay With Me - Sam Smith
Най-добър нов артист: Sam Smith
Най-добър поп вокален албум: In the Lonely Hour - Sam Smith
Най-добро представяне на поп соло: Happy (на живо) - Pharrell Williams

Но нощта определено бе за Сам Смит, който затвърди мястото си като една от най-големите поп звезди само девет месеца след излизането на дебютния му албум In the Lonely Hour.

Сам Смит взе Грами в три от категориите от т. нар. голяма четворка. Той получи наградите за най-добър запис и най-добра песен на годината, предаде Ройтерс. 22-годишната изгряваща звезда спечели две от най-важните награди „Грами“ за сингъла Stay With Me (Darkchild Version) и беше удостоен с отличието за най-добър нов артист. Така младият британец си тръгна с 4 от общо 6 номинации.

Приемайки наградата за запис на годината, той заяви: "Искам да благодаря на човека, за когото е това парче, човека, в когото се влюбих миналата година. Благодаря ти, че разби така сърцето ми, защото ти ми донесе четири "Грами", заяви Смит, цитиран от Ройтерс.

"Искам да благодаря на човека, който този запис е около, които се влюбих в със миналата година.

Смит представи своя хит Stay With Me на сцената с Мери Джей Блйдж.

Смит спечели и награда за най-добър поп вокален албум. Бек обаче успя да го победи в по-престижната категория Най-добър албум на годината за 12-тия си студиен албум „Morning Phase“, с който надделя не само над Сам Смит, но и над Фарел Уилямс, Бионсе и Ед Шийрън. Той също така спечели и за най-добър рок албум.

"Направихме този запис в къщата ми, в по-голямата му част, така че бих искал да благодаря на моите деца, че ми позволиха да ги държа будни малко по-дълго", каза той, цитиран от Ройтерс.

Американецът вече има три "Грами", спечелени през 90-те години на миналия век. Две от отличията са алтернативни рок парчета, а последното – за най-добро рок изпълнение на мъж.

Фарел Уилямс, Бионсе и Розан Кеш, дъщеря на кънтри легендата Джони, си тръгнаха с по три награди всеки. Миналата година изпълнителят на актуалния вече две години хит "Happy" си тръгна с четири "Грами", припомня АП.

Общата песен  на Бионсе и съпругът й Jay-Z - Drunk In Love, бе обявена за най-добро R & B изпълнение и най-добра R & B песен. Бионсе спечели също и награда за най-добър съраунд албум.

Еминем пък спечели шеста "Грами" за най-добър рап албум за The Marshall Mathers LP, отбелязва Ройтерс. Така белият рапър, на 42 години, затвърди своя статут на изпълнителя в този стил, получил най-много награди и продал най-много албуми.

Тази година организаторите намалиха броя на наградите от 100 на 83. Имената на 70 от победителите бяха огласени преди церемонията, като за международно излъчване бяха оставени само основните и най-популярни категории. Водещ на шоуто бе рапърът Ел Ел Кул Джей.

Сред изпълнители в нощта на наградите бяха сър Пол Маккартни, Кание Уест и Риана, които си партнираха на сцената. Мадона се появи с антураж от полуголи мъже танцьори с блестящи маски и рога, за да изпълни Living For Love от новия си албум Rebel Heart. Имаше и дуети между Джеси Джей и сър Том Джоунс; Hozier и Ани Ленъкс както и Лейди Гага и Тони Бенет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА