Last news in Fakti

16 Септември, 2011 13:46 1 533 0

Пийте вода, а не безалкохолни срещу диабет

  • вода-
  • вода-
  • безалкохолни-
  • диабет
Пийте вода, а не безалкохолни срещу диабет - 1
Снимка: БГНЕС

Пиенето на вода вместо безалкохолни напитки може рязко да намали опасността от развитие на диабет от втори тип, установиха американски учени.

Изследователи от университета в Харвард откриха ново доказателство, според което замяната на подсладените със захар напитки с вода може да доведе до отслабване и помага за намаляване на опасността от диабет от втори тип със 7%.


"Има убедително доказателство, че честата консумация на подсладени напитки се свързва с повишена опасност от наднормено тегло и диабет. На път сме да докажем, че тези напитки увеличават и опасността от сърдечни заболявания", обясни професор Франк Ху от Харвардското училище по обществено здраве.
"За да намалим опасността от затлъстяване и от кардиометаболични заболявания, е важно да ограничим потреблението на подсладени напитки и да ги заменим с по-здравословни като водата и чай или кафе без захар", допълни той.


Диабетът увеличава опасността от сърдечно заболяване с пет пъти. С течение на времето той може да предизвика проблеми със зрението и да увреди нервите, което води до язви на краката.

Информация на БГНЕС

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА