Last news in Fakti

15 Август, 2015 04:00 3 676 1

Майли Сайръс: "Хана Монтана" ми докара телесна дисморфия

  • майли сайръс-
  • дисморфия-
  • хана монтана

Тя признава, че сериалът е създавал нереалистична представа за женска красота

Американската поп певица Майли Сайръс заяви, че участието й в детския сериал „Хана Монтана“ й е втълпило нереалистични представи за женската красота като цяло и това как трябва да изглежда нейното тяло, съобщи „Мирър“.

Сериалът на Дисни направи Сайръс знаменитост, като тя използва инерцията от него, за да направи доста провокативна музикална кариера. Тя обаче споделя, че подобни изяви са били способни да внушат грешните представи за красота у едно дете.

„Още, докато бях на 11 ми се казваше: „Ти си поп звезди. Това значи, че трябва да си руса, да имаш дълга коса  и да се обличаш в разни тесни и бляскави неща. В същото време аз съм 11-годишно момиче, което трябва да играе 16-годишна с цял тон грим върху себе си. Докато бях в това шоу непрекъснато ми се насаждаха идеи за това, как трябва да изглежда едно момиче, за да бъде в това шоу. Трябваше да изглеждам като някой, който не съм. Това може би ми докара и един вид телесна дисморфия, защото ме правиха да изглеждам красива и бляскава всеки ден. И когато шоуто свърши аз не можех да разбера коя съм.“, заяви Сайръс.

Телесната дисморфия е тревожно разтройство, което изкривява представите на човек, за това как трябва да изглежда, прекарвайки много време, притеснявайки се за външния си вид.

Майли още споделя, че един от най-стресиращите моменти по време на снимките на сериала е бил, когато е получила първия си цикъл на снимачната площадка.

„Бях толкова засрамена, но нямаше как просто да си ида. Постоянно плачех и молих майка си да ми сложи тампон, защото е важно да се върна на снимачната площадка.“, допълва Сайръс. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    1 0 Отговор
    щом на първи цикъл иска тампон
    ясна тя работата