Last news in Fakti

18 Декември, 2015 08:00 16 258 18

Руснаци пред янки и шейхове в суперяхтите

  • яхти-
  • класация-
  • роман абрамович

Средната дължина на построените морски съдове е над 100 м. при цена от около $275 млн.

Руснаци пред янки и шейхове в суперяхтите - 1
Яхтата на Роман Абрамович - Еклипс

Ако си мислите, че британците, американците или шейховете от богатите на петрол държави оглавяват класацията за притежатели на луксозни яхти, то грешите.

Това показва класацията на британското сп. Boat International.

Руснаците отново са на върха с 18 горди собственици на суперлуксозните яхти. След тях са американците със своите 16 представители, Саудитска Арабия с 10, Дубай -9, Гърция -6, абу Даби 4, Катар - 4, Украйна - 3, Индия - 3 и Оман (2).

Все пак яхта Азам държи първенството по-най-дълга със своите 180 м. Тя е собственост на управляващата в Абу Даби фамилия. След нея се нарежда гордостта на роман Абрамович – Еклипс със своите - 162,5 м. Малко по-къса 162 метра е яхтата Дубай, собственост на Мохамед бен Рашид ал Мактум.

Лондонският в. „Таймс“ отбелязва, че секторът за строителство на луксозни яхти е преодолял кризата от 2008 г. Сделките за 2015 г. възлизат за $3,25 млрд. срещу $2,38 млрд. година по-рано.

Средната дължина на построените морски съдове е над 100 м. при цена от около $275 млн., показва изследване на застрахователната компания Towergate Insurance.

Тази класация може да се промени след като на вода се пусне строящата се в момента яхта „Омар“ на руския милиардер Алишер Усманов. Новата 2016 г. показва, че можем да очакваме изненади.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 0 Отговор
    Деси, Киро, кво става ... !?

    Коментиран от #10

  • 2 мемфис

    2 3 Отговор
    Ами ушанките най-много крадат, нормално!
    Путин е един от най-богатите милиардери, а алкохолиците смучат водка и рупат картошки....

    Коментиран от #3, #4

  • 3 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "мемфис":

    Същото може да се каже и за шейховете в Саудитска Арабия и Дубай. Защо виждате само руснаци.
  • 4 раптор

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "мемфис":

    Ходи в Русия да видиш! Роднините ми от най-бедните региони живеят 2 пъти по богато от българите в най-бедните региони и 3-4 пъти по достойно! Пияници има, ама не такива като вашите! Нашите са забавни по Достоевски!

    Коментиран от #5

  • 5 копеле

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    Подкрепям раптора, ходил съм в Русия и е така както казва. В България като се връщаш от вън, сякаш виждаш цялата мизерия и простотия на света. Скапан манталитет сме
  • 6 onq s konq

    3 3 Отговор
    Принципно навсякъде по света е хубаво КОГАТО ИМАШ ПАРИ!За препочитане "немъчени",или "съвсем малко".Друг немаловажен показател е климата и лично аз предпочитам точно климатичния умерен пояс ,където са България,Италия,Сърбия и т.н.-просто искам да не е вечно лято или вечна зима, да си има 4 сезона.Нивото на "демокрация" също е важно и определено предпочитам българската пред европейската,нищо че клони към "слободия".Между другото хората са казали че "много хубаво не е на хубаво" и точно това наблюдаваме в момента в Европа -масово ислямилизиране и приток на емигранти от кол и въже,докато в БГ принципно нямаме такъв проблем/нашите си ги знаем и няма с какво да ни изненадат/...по обективни причини!И накрая инфраструктората-за какво ми са идеално гладките,но задръстени европейски магистрали,където освен това макс скорост е 130км/ч и камерите са повече от колите,а глобите са гарантирано съсипващи?Предпочитам си нашите българските,където обаче си караш спокойно и на воля,а макс скорост е ограничена на толкова,колкото ти пише на скоростомера!

    Коментиран от #9

  • 7 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    http://www.svobodata.com/page.php?pid=15512&rid=29
  • 8 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ЗАБОГАТЯХА
    ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г
    И АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ЗАВИДЯХА ХА ХА ХА
  • 9 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    ТУКА СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ
  • 10 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    А КАЗА ЛИ ИМ ГО
    ЗАЩОТО СЕ ХВАЩАТ ЗА ЛАДА
  • 11 майна

    2 2 Отговор
    Тия руснаци с яхтите крадат като за световно ,все са се накачили покрай техните природни богатства и яко дерат.Нашите и те от тях са се научили.

    Коментиран от #14

  • 12 Десислава Димитрова

    2 4 Отговор
    двамата братя ротенберг ,дето явно не са руски евреи :)))при идването на путин от спортисти се преквалифицираха в банкери и те кво да си купят завалиите?направиха си вили само с 1000 квадрата по-големи от кремъл ,изгониха жените си и взеха такива с три реда ц.ци ,накупиха си яхти и всичко е наред,а руснаците дето им копаха по мините се чудят как да си купят нова ватенка :)!тук обаче феновете на путин одобряват тази система на развитие,пожелавам им да идат там и да станат част от нея щото въпреки, че запада е геиски и гаден децата на тези убавци са познаите къде :)?така е и с останалите нищо неможещи руски предприемачи дето освен да купуват яхти и мерцедеси друго няма как да направят.
    един руснак се е постарал да направи леко сравнение между руските и американските богаташи.едните назначени за такива другите спечелили парите си в трудна конкуренция на пазара .
    http://clubz.bg/6045-kolko_e_dohodno_da_si_priqtel_na_putin

    Коментиран от #17

  • 13 Ники

    2 0 Отговор
    Дубай и Абу Даби все си мислех че са една държава UAE
  • 14 майна 2

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "майна":

    Прав си бе майна.
  • 15 оня с пешката

    4 0 Отговор
    Да светът се озвери това е проблема, защото бюрокрацията расте. Колко хора не произвеждат реално нищо, а вземат луди пари. Та Госпожа Димитрова какво тук в нашата страна е по-различно? Разходете се около софия из вилните зони и после ще си говорим за палати. И тук са се вкопчили в горивата и тока и трупат шепа хора милиарди от монопола и ограбването на народа. Там поне имат ресурси не ги мислете . Но поне имат президент който не робува на чужди интереси, а нас бавно, но сигурно ни погубват. Къде са институцийте тук защо спят. Реалната цена на бензина е около 1,50 горивата падат още. А ние си плащаме по 2 лева и нагоре и на всичкото то горе изказвания можело и да падне ама след празниците и пътуванията. И ние стоим и мълчим. Няма друга такава държава. Колко хора покрай Борисов си напълниха гушите? Трябваше с това да започнете.

    Коментиран от #16

  • 16 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с пешката":

  • 17 вуяя

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    ти си явно много проста женица.....за пореден път го показваш

    Коментиран от #18

  • 18 гуяя

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "вуяя":

    -Абрамович руснак англичанин или евреин е умнико....?!?!?!-И комунизма-социализма като идеология и изпълнение от руснаци ли е замислен или от евреи....?!?!?!-И тавариш ленин какав е и троцки и т.н.и т.н.със техните революционери-пладнешки бандити и убийци от 1917г.?