Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 17:58 3 183 3

Столетница: Най-важното е да живееш пълноценно и да обичаш

  • средец-
  • столетница-
  • мария станева-
  • важно-
  • живееш-
  • пълноценно-
  • обичаш

Мария Станева отпразнува 100-годишния си рожден ден в ритуалната зала на район Средец

Столетница: Най-важното е да живееш пълноценно и да обичаш - 1
Снимки: Район Средец

100-годишния си рожден ден отпразнува днес Мария Станева. Тържеството по случай юбилея се проведе в ритуалната зала на район „Средец“. Главният специалист на обредния дом поздрави столетницата и изрази своето възхищение за устойчивостта и силата, с която Мария Станева е живяла, за да достигне до тези години. Районната администрация беше подготвила голяма торта със свещи, които Станева духна под съпровода на „Многая лета“.

Столетница: Най-важното е да живееш пълноценно и да обичаш

„Радвам се, че в района имаме столетници. Развълнувана съм, че хора преживели толкова събития, случили се през тези 100 години са сред нас“, каза кметът на район „Средец“ Мария Ачкова. Тя връчи на Станева поздравителен адрес с преклонение пред достойната й възраст.

Мария Станева е родена на 1 февруари 1916 г. в Свищов, завършила е педагогическото училище в Севлиево и се е установила преди повече от 70 години в София. Работила е години наред в „Топливо“, сътрудник на Червения кръст и автор на няколко лирични книги.

Столетница: Най-важното е да живееш пълноценно и да обичаш

„Най-важното за здравето е да живееш пълноценно, да обичаш, да не търсиш гарез, да бъдеш добър“, каза столетницата. „Най-тежкият ден в живота ми беше когато почина мъжа ми през 1963 година, а най-щастливият, когато излезе първата ми поетична книга. Лириката ме кара да не се чувствам сама. Лириката е какво чувства сърцето, лириката е животът“, разказа още тя.

Оказа се, че в момента Станева твори и има подготвени стихове за следваща поетична книга. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Браво!
  • 2 qqqqqqq

    0 0 Отговор
    И пуши по една кутия цигари на ден. После да ми разправят че цигарите били вредни. Има още две столетници едната на 117 другата на 102 те пушат по 30 цигари на ден.
  • 3 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    КАКВО МИЛО ТЪРЖЕСТВО.НАПРАВО СЕ РАЗПЛАКАХ ОТ УМИЛЕНИЕ КЪМ НЕЯ И ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ТОЗИ 100 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ.ПОЖЕЛАВАМ НА Г-ЖА СТАНЕВА ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ.БРАВО.