18 Октомври, 2011 18:38 1 696 2

Сюзън Сарандън: Папата е нацист

  • сюзън сарандън-
  • бенедикт xvi-
  • нацист-
  • папа

Актрисата Сюзън Сарандън нарече "нацист" папа Бенедикт XVI по време на дискусия на Хамптънския филмов фестивал в Ню Йорк.

Актрисата, лауреат на "Оскар" за ролята си във филма против смъртното наказание "Осъденият на смърт идва" (1995), изпратила на папата екземпляр от книгата по която е направен филмът. Това става ясно от интервю с нея, посветено на кариерата й и взето от колегата й Боб Балабан. Тъкмо в интервюто Сарандън нарича Бенедикт XVI "нацист", заради което Балабан й направил забележка.

Повод за етикета "нацист" е фактът, че Йозеф Ратцингер, както е светското име на папата, като юноша е бил член на "Хитлер Югенд" - младежка военизирана организация, в която германските тийнейджъри задължително са членували.

Бъдещият папа напуска организацията по време на Втората световна война, за да се отдаде на вярата, тъй като по неговите думи родителите му отхвърляли нацистката идеология.

65-годишната Сарандън изповядва именно римокатолицизъм и вероятно тъкмо поради тази причина разкритията за миналото на Бeнедикт XVI са я разтърсили дълбоко.


Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дени

    0 0 Отговор
    Поредното доказателство, че глупостта се носи доживот. Тая патица колко дена е виждала тоталитарна система, освен по тивито и дали в обратния случай нямаше да членува в подобна идеологическа детска организация? И защо ли не нарича "пионерче" / ерго, антиамериканец / предишния Йоан Павел ІІ? Или, типично за изкуфял холивудски левичар, хитлеризмът е престъпление, за разлика от комунизма.
  • 2 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Колко е лесно да бъдеш актьор и колко трудно да си ПАПА.Тази
    дърта бичкия, спомняли си като е била тинейджърка в каква
    организация е членувала и на колко години е започнала да
    изповядва римокатолицизма.По-добре да напише нещо за
    "КУКЛУСКЛАН"ПРЕЗ 1966 ГОД.тя е била тъкмо младо гургуле.