Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 13:50 1 389 0

Депресия тресе американците

  • депресия-
  • антидепресанти-
  • сащ
Депресия тресе американците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 1 от 10 американци над 12-годишна възраст взимат антидепресанти, утвърдили  се в последните няколко десетилетия в САЩ, пише Ройтерс. Антидепресантите са трети по популярност в класацията на най-употребяваните медикаменти от американците, показват данни на правителствени експерти, и на първо място в тази класация за хората от 18 до 44 години.

14% от американците взимат антидепресанти в продължение на 10 години и повече. Около 60% се третират по този начин поне две години.

Проучването е направено между 2005 г. и 2008 г., а в него са участвали над 12 000 души. Оказва се, че през този период употребата на анти-стрес хапчетата се е увеличила с 400% в сравнение с периода 1988- 1994 г. С 11% повече са хората, които избират този начин да справяне с депресията.

Данните показват още, че американките са два пъти по-склонни да прибегнат до хапчета, за да се разделят с депресията. Бялото население също е по-податливо да бори тъгата с химически средства. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА