Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 16:03 4 869 0

Колаж за сбъдване на мечти

  • мечти-
  • сбъдване-
  • визуализация-
  • виктория бекъм

Мотивационният инструмент, който помага на Виктория Бекъм и Опра Уинфри по пътя към успеха

Колаж за сбъдване на мечти - 1
Снимка: Shutterstock

Помните ли кога за последен път изрязвахте снимки от списания и ги лепихте върху картон? Сигурно е било в началното училище.

Клаудия Конъл разказва защо да го направите отново – не за да се върнете към невинните детски години, а за да създадете карта на своите мечти. За някои мечти е достатъчно само да станете и да положите малко усилие, други са по-предизвикателни. Планът е да създадете карта, върху която да визуализирате своите цели, да ги заявите твърдо и след това, вероятно, те ще се сбъднат.

Създаването на такива карти е разрастваща се тенденция, дори и сред световноизвестни успели хора, като Виктория Бекъм и Опра Уинфри. Но методът е достъпен и успешен както за обикновената домакиня, така и за изпълнителен директор на голяма компания.

Циниците могат да твърдят, че просто е въпрос на късмет, когато някоя мечта, изобразена на картата, се превърне в реалност, но Мелани Бъндок, консултант по добър живот и водещ на групи за създаване на карта на мечтите, вярва безрезервно в закона за привличането, описан в книгата за самопомощ „Тайната” от Ронда Бърн - позитивното мислене - а визуализацията е огромна част от него - може да промени живота ни и да накара Вселената да изпълни нашите мечти.

"Визуализацията помага да променим начина си на мислене, позволява да бъдем смели в мечтите си и да си представим живот, в който всичко е възможно. Веднъж щом започнете да мислите по правилния начин, вие ще започнете да виждате как всичко е възможно, " обяснява Мелани.

Необходимо е първо да направите списък на нещата по реда на тяхната важност: взаимоотношения, финанси, работа, пътувания и приключения, творческа изява, здраве и тяло, вещи, духовно усъвършенстване, бит и специални намерения. След това трябва да определите трите си най-големи мечти и да заявите на глас, че няма невъзможни неща. Преди да пристъпите към същинското създаване на картата на вашите мечти, Мелани препоръчва да запишете на листчета нещата, от които искате да се отървете, да изгорите тези листчета и да си представите, че тези неща вече не са част от живота ви. Накрая създавате своята карта на мечтите като залепяте върху картон снимки от списания, които изобразяват вашите съкровени желания и чакате да се сбъднат.

Мелани казва, че трите етапа на визуализацията са: желание, вяра и положителни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА