Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 15:07 1 149 0

4 дестинации за ски маниаци

  • ски-
  • дестинации-
  • австрия-
  • франция

Ако обичате да карате ски и сноуборд, със сигурност мечтаете да посетите една от дестинациите, които предлагат в сайта rozali.com.

Аланя, Италия - раят за freeriding

Първата дестинация е малкото курортно селище Аланя в Италия. Наричат го Рая на freeriding-а. Мястото предлага перфектните условия за нетрадиционно ски изживяване. Градчето се намира в северната част на Италия в планинския масив Монте Роза, на границата между Италия и Швейцария. Най-лесният начин да стигнете до градчето е със самолет до Милано или Торино. След това придвижването до Аланя е с такси или автобус. Понеже Аланя не е голям курорт, съветваме ви да си направите предварително резервация. Цената на нощувка тук, в хотел среден клас, излиза между 150 и 240лв. В Аланя можете да намерите различни по цени и вид оферти за freeriding. Предлагат се пакети са един ден, за уикенда или за цяла седмица. Можете на място да си направите различни застраховки и да наемете екипировка.

Аланя не е подходящо място за любителите на нощния живот. Тук има малко нощни заведения и барове. Курортът Аланя е фокусиран изцяло върху предлагането на качествено freeriding изживяване.

Мюрен – родината на ски спусканията

Ако можете да отделите малко повече пари за зимната си ваканция и обичате ски спусканията, посетете Мюрен. Малкото градче се намира в швейцарските Алпи и е родината на ски спусканията. Тук през 1922 г. са първите състезания по ски-алпийски дисциплини. Градчето се намира на над 1000 м надморска височина и е сгушено между някои от най-високите върхове на Алпите.

За да стигнете дотук, трябва да идете до Лаутербрунен. Там трябва да оставите колата си и да продължите с лифт или специална железница, за да стигнете до Мюрен. Подобно на Цермат и други селища в региона, шофирането тук е напълно забранено. Мюрен разполага с над 52 км писти и 13 лифта.

Както почти всичко останало, цените на нощувките тук не са ниски, особено като се вземе предвид стандартът на живот у нас. За нощувка в Мюрен ще ви трябват поне 200 лв. Не забравяйте обаче, че всичко останало също е на по-високи цени. Отделете повече средства, за да се насладите пълноценно на почивката си.

Свети Антон, Австрия – за ски и забавления

Комбинирайте ски изживяванията с активен нощен живот. Ако си падате по такъв тип ваканции, със сигурност ще ви допадне курортът Свети Антон в Австрия. Районът е подходящ за скиори с опит и е твърде предизвикателен за любителите. Най-бързият начин да стигнете до Свети Антон е като летите със самолет до Цюрих и след това хванете влак до Австрия. Свети Антон е един от най-добрите австрийски курорти, затова и цените тук са малко по-солени. Нощувките започват от 200 лв на вечер и стигат до над 700 лв. Регионът предлага много варианти за любителите на вертикалните ски спускания. Свети Антон предлага над 250 км писти и достъп до мрежа от 84 лифта.

Авориаз, Франция – най-доброто за сноубордисти

Последното ни европейско предложение е курортното селище Авориаз във Франция. Авориаз всъщност е едно от местата в Европа, където сноубордът прави своя дебют.

Цените за нощувка тук са между 280 и 400 лв. В курорта има и специална халф-пайп платформа за по-напредналите сноубордисти, която всъщност е първата такава в Европа. Пистите в района са с обща дължина 130 км, като най-дългата от тях е 6 км. Голям плюс на Авориаз е, че се намира много близо до Женева, Швейцария, така че винаги можете да отскочите за еднодневна екскурзия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА