Last news in Fakti

29 Януари, 2017 08:00 1 155 1

Историята на Маша, която трогва света

  • мария шарапова-
  • автобиография-
  • трогва света

Възход, падението и възкръсването на сензационната Мария Шарапова

В средата на нощта, баща и дъщеря слизат от буса, движещ се от Гейхаунд за Флорида, и се отправят моментално към тенис академия на Ник Болетиери. Те позвъняват на звънеца, макар че никой не ги очаква в този късен час. И двамата не говорят английски. Пристигнали са от Русия със само $ 700 и убеждението, че това шест-годишно момиче ще бъде следващата голяма звезда на тениса. Изненадващото е, че те се оказват прави.

Младата Мария Шарапова се превръща в една от най-добрите, най-известните и най-високоплатени спортисти в света. На крехката възраст от седемнадесет години, тя печели Уимбълдън. На осемнадесет, Маша вече бе класирана първа в света. Към днешна дата, рускинява има зад себе си общо пет титли от Големия шлем. Нейната звездна кариера се разпростира и извън корта - в сферата на модата, благотворителността и хранителната индустрия.

Но точно, когато се намира е в пика на популярността си, Шарапова е изправена пред ново предизвикателство, след като даде положителна проба за забранен наркотик. Враждебната реакция бе шокираща - спонсорите избягха, фенове я осъдиха, и тя получи тежкото наказние от две години лишаване от състезателни права.

Въпреки успешното обжалване присъдата, Мария продължава да е изправена пред лютата битка за завръщането си на корта и намирането отново на централно място място в сърцата на феновете.

В своята увлекателна автобиография, Шарапова проследява случилото се от несигурността, която е чувствала в началото на своя кариерен път още в Сибир, та чак до налагането на противоречивата й забрана вслядствие на употреба на допинг. По същия начин, по който Маша играе тенис, така протича и емоционалната й историята - без задръжки, изпълнена с ярост и провокативност.

Разказът излиза от спортния жанр, за да се превърне в една затрогваща и вдъхновяваща история за постоянство и упорит труд, безстрашие и откровеност, и напълно незабравима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    0 0 Отговор
    ДУШИЧКА!!!!