Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 10:05 9 871 11

Яжте и отслабвайте с тези храни

  • храни-
  • диета-
  • мазнини-
  • калории-
  • нискокалорийни

7 храни, които горят мазнини

Яжте и отслабвайте с тези храни - 1
Снимка: Shutterstock

Строгите диети и ограничаването на храната развалят настроението и могат да повлияят зле на здравето ни. Всички мечтаем да можем да си хапваме от всичко, но да не пълнеем. Има начин!

Всички тези храни, описани по-долу, са с ниско съдържание на калории и поради своите особености ще ви позволяват по-бързо да смилате храната, превръщайки я в енергия и витамини, но няма да доведат до отлагането на мазнини.
Ето какво можете да хапвате, за да ви е вкусно, за да сте сити и да не трупате излишни килограми, дори напротив:

Кисело мляко
Киселото мляко съдържа калций и протеин и подобрява чревната микрофлора. То е подходящо дори за хора с непоносимост към лактозата от прясното мляко и други млечни продукти. Но важно е съдържанието на мазнини в него да не е повече от 2%.

Яйца
Варени или поширани, яйцата най-добре запазват полезните си съставки. Задоволяват глада и не увеличават теглото ви. Яйцата съдържат много важни за човека витамини и минерали. Едно яйце съдържа 15% от дневните белтъчни стандарти. Важно е да не ги консумирате пържени.

Печени картофи
Печените картофи се абсорбират напълно и се отделят от тялото, без да оставят и следа от тежест в стомаха. Пектинът помага на тялото да се отърве от вредните вещества. Високото съдържание на калий в печения картоф е полезно за мускулите. Печени картофи с пресни зеленчуци или нискомаслено сирене са отлично хранене през деня. Добра алтернатива са варените картофи.

Кисело зеле
Интересен факт е, че тялото изразходва повече енергия за храносмилането на киселото зеле от тази, която получава от него. Огромното количество фибри в тази храна облекчава запека, от който често страдат хора на различни диети.
Киселото зеле съдържа голямо количество витамин С, което повишава имунната защита на организма. Освен това увеличава производството на здрави клетки в тялото и намалява лошия холестерол. Киселото зеле съдържа антоцианини - антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, по-специално на мозъка.

Боб
Особено добри резултати в борбата с теглото дава яденето на червен боб. Този прост и евтин продукт съдържа лесно усвоими растителни протеини, минерали и витамини. Фасулът, поради големия брой на диетични фибри, подобрява храносмилането и служи като превенция на хроничния запек.

Бадеми
Тайната на успешното отслабване са честите и по-малки хранения през деня, които помагат за предотвратяване на преяждането. Бадемите с пресни или сушени плодове са най-добрата закуска, богата на фибри.

Маслини
Десет маслини на ден, или една лъжица зехтин помагат да се подобри усвояването на мазнини и соли и освобождаването от токсини.




Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    12 2 Отговор
    Всичко това е чудесно,но полято с бира дава други резултати!!!!!
  • 2 дядо Либен

    1 2 Отговор
    Не видях ориз...

    Коментиран от #5

  • 3 Morgoth

    3 1 Отговор
    Бадемите са много полезни, но на супер калорични. 100 грама бадеми ти осигуряват 40% от дневната дажба, ако си на диета.
  • 4 Уаааааааахаааааахаааааааа

    6 5 Отговор
    Аз живея в 16 - ти апартамент и махам мръвки сутрин, обед и вечер. Тия картофи, зелена и врели некипели ги ползвам само за окраса, като новогодишната! Хихихихи
  • 5 Morgoth

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "дядо Либен":

    Няма и да го видиш - ориза е калоричен като свинското месо.
  • 6 Пенчо

    8 5 Отговор
    Секс и само секс му е майката! Задължително сутрин, обед и вечер, а по-желание може и посред ноща.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гошо

    1 5 Отговор
    Пробвайте с краве масло
  • 10 anonimna003

    8 3 Отговор
    Един съвет - яште седем дена подрет зелена салата с пилешко-върено и отслабнете с от 3 до 6кг
    Споделено-личен опит!
  • 11 Milena

    5 1 Отговор
    Abe glad mu e maikata, i pove4e emozii i dvizenie !